Ντε Μεζιέρ για προσφυγικό: Όλες οι χώρες να στηρίξουν την Ελλάδα

16:20 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπερασθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ από το Ρίμινι, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του.

Με την κίνηση υπέρ της μετεγκατάστασης, η Γερμανία «ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης», τόνισε ο ντε Μεζιέρ.

«Από τον Σεπτέμβριο εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, κάθε

μήνα θα μπορούν να επανεγκαθίστανται στη Γερμανία», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντζελίνο Αλφάνο.

«Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, διότι αφού η Γερμανία λέει “ναι” στις επανεγκαταστάσεις, θα μπορέσουν να το κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν σηκώσει το βάρος του Βερολίνου», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

«Θέλουμε να επαναπατρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες. Η υποδοχή αυτή, όμως, πρέπει να γίνει πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη, με γνώμονα την αρχή της ίσης κατανομής», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως σημείωσε, «η Ευρώπη πρέπει να συνεργασθεί με τις διάφορες αφρικανικές χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να περιορισθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EPA/MICHAEL KAPPELER

Keywords
Τυχαία Θέματα