Παρέμβαση της ΕΙΝΑΠ για τους επικουρικούς γιατρούς

16:11 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η ΕΙΝΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά, ζητάει διορθωτικές παρεμβάσεις για εργασιακά ζητήματα των επικουρικών γιατρών.

Συγκεκριμένα η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει

πως: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε συναντήσεις με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας επανειλημμένα έχει θέσει το θέμα των επικουρικών γιατρών.
Με το Ν. 4410 άρθρο 52 παράγρ. 7 α΄ δίνεται η δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 30/9/17 μόνο όσων υπηρετούντων επικουρικών γιατρών η θητεία λήγει στις 30/9/16.

Θεωρούμε άδικη τη νομοθεσία για δύο κατηγορίες επικουρικών συναδέλφων: α) γι’ αυτούς που η θητεία τους λήγει τους επόμενους μήνες π.χ. στις 31/12/16. β) για όσους επικουρικούς έχουν κάνει αίτηση για κάλυψη μόνιμης θέσης στο ΕΣΥ στο ίδιο νοσοκομείο, όταν είναι γνωστό ότι οι κρίσεις καθυστερούν και τα γραφεία προσωπικού καλούν τους συναδέλφους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Εμμένουμε στο πάγιό μας αίτημα για κάλυψη όλων των κενών θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ ως οργανικές θέσεις μόνιμων Επιμελητών Β΄».

Mε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ αναφέρεται σε σχολιασμούς που αναρτήθηκαν σε διαδικτυακούς τόπους, αναφέρει τα εξής: «Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να ενισχύσει οικονομικά τις πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Από τότε έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στοχοποίησης της ΟΕΝΓΕ, με δημοσιεύματα, ανώνυμα και επώνυμα, και με λοιπές συκοφαντίες.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε ως απαράδεκτους τους ισχυρισμούς περί «χρηματισμού στελεχών του ΚΚΕ από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ», περί «υπεξαίρεσης χρημάτων από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ» και λοιπά ψέματα.

Η ΕΙΝΑΠ, η μεγαλύτερη ένωση νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, στη 40χρονη πορεία της και με ομόφωνες αποφάσεις έχει στηρίξει σωματεία, συνδικάτα και φορείς του μαζικού κινήματος, κόντρα σε αντιλαϊκές πολιτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα