Ντάισελμπλουμ: Προτιμότερο να μην εξαντληθούν και τα 86 δισ. του γ΄προγράμματος

17:47 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική συζήτηση για μία συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου αναμένει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δηλώσεις του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για το ζήτημα της αξιοποίησης των μη χρησιμοποιούμενων δανείων για την ανακεφαλαιοποιήση των ασφαλιστικών

ταμείων και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατό λιγότερα κεφάλαια από τα διαθέσιμα 86 δισ. του γ’ προγράμματος.

Όπως εξήγησε όσο περισσότερα κεφάλαια χρησιμοποιούνται τόσο αυτά θα περάσουν μέσω δανείων στην Ελλάδα αυξάνοντας το ήδη υψηλό δημόσιο χρέος.

Στην ίδια Επιτροπή, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε, ότι τα εργασιακά είναι σημαντικό τμήμα της διαπραγμάτευσης και ότι οι μεταρρυθμίσεις σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα