Ν.Παπαδόπουλος: Να συγκροτήσουμε ενιαίο ισχυρό μέτωπο για τη φέτα

11:04 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ισχυρό μέτωπο που θα κάνει το επόμενο διάστημα σημαντικές παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες για το ζήτημα της προστασίας της ελληνικής και μόνης αυθεντικής φέτας, επεσήμανε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Λάρισας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος:
«Το ζήτημα δεν είναι αν εγώ καταψηφίσω τη συμφωνία (CETA) στη Βουλή.

Και να το κάνω μεμονωμένα δεν έχει νόημα. Το ζητούμενο είναι να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο, βουλευτές, κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι, τοπική αυτοδίοικηση κλπ, ώστε να παρέμβουμε απ’ ευθείας στις Βρυξέλλες και ουσιαστικά για την προστασία της φέτας. Το κράτος έχει συνέχεια. Το 2015 όταν η κατάσταση ήταν τόσο ασφυκτική για τη χώρα με τους δανειστές, δεν υπήρχαν τα περιθώρια να ασκήσουμε βέτο στη συμφωνία. Βάλαμε μόνο κάποιες πινελιές σε μια διαπραγμάτευση που είχε ήδη γίνει από την κυβέρνηση Σαμαρά. Καταφέραμε να κερδίσουμε χρόνο, ώστε στην πορεία να παρέμβουμε ουσιαστικά. Το θέμα με τη φέτα είναι πολύπλοκο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είναι εμβληματικό προϊόν για τη χώρα και πρέπει να το προστατεύσουμε. Πολλοί βουλευτές δεν το γνωρίζουν καλά το ζήτημα και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι αυτό το διάστημα. Να ενημερώσω τους συναδέλφους για το θέμα και μέσα από τις Επιτροπές στη Βουλή και κατ΄ιδίαν.»

Ο κ.Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα «επικοινωνήσουν» στο καταναλωτικό κοινό εκτός Ε.Ε στο οποίο και επιτρέπεται να πωλούν οι Καναδοί τυρί με την επωνυμία τύπου φέτα (στην αγορά της Ε.Ε απαγορεύεται) το προϊόν:
«Ανησυχώ μήπως πάθουμε όπως χρόνια πριν που οι πολυεθνικές έκαναν καμπάνια ότι το σπορέλαιο είναι ανώτερο απο το ελαιόλαδο. Θα υπάρξουν στρεβλώσεις. Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν και τους κτηνοτρόφους» ανέφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα