Συνάντηση τρόικας - Γιάννη Βρούτση

07:56 7/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Ξεκίνησε στο υπουργείο Οικονομικών η νέα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας για τα θέματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να σημειωθεί πως ο υπουργός Εργασίας είχε το βράδυ της Πέμπτης συνεργασία με τον κ. Στουρνάρα, προκειμένου να προετοιμάσουν τη σημερινή συνάντηση.

Σε αυτή εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα επιχειρήματα και οι θέσεις
της ελληνικής πλευράς για τις ομαδικές απολύσεις και τη διαδικασία εφαρμογής της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9%, αρχής γενομένης από το προσεχές καλοκαίρι.
Θα ακολουθήσει συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αύριο Σάββατο, θα γίνουν οι τελικές συναντήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν ειναι εφικτή μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.

Σε αυτή εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα επιχειρήματα και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για τις ομαδικές απολύσεις και τη διαδικασία εφαρμογής της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9%, αρχής γενομένης από το προσεχές καλοκαίρι.

Θα ακολουθήσει συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αύριο Σάββατο, θα γίνουν οι τελικές συναντήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη εκτός από το ζήτημα των εργασιακών και το ζήτημα των τραπεζών. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία θετική δήλωση προόδου.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται να νομοθετήσει για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 και για να αλλάξει η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το γάλα, αποκάλυψε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη: Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη – Τρόικας για τη διαθεσιμότητα
Εργασιακά, απολύσεις στο δημόσιο το 2015 και γάλα οι «κόκκινες γραμμές» από την κυβέρνηση στην τρόικα
Keywords
Τυχαία Θέματα