Νέο σκάνδαλο στη Βραζιλία με τα ασφαλιστικά ταμεία

08:46 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν προλάβει να καθίσει στην προεδρική καρέκλα της Βραζιλίας ο Μισέλ Τέμερ και η κυβέρνηση του έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς, μια απάτη η οποία φέρεται να στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ στα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Μετά την καθαίρεση της Ντίλμα Ρουσεφ που κατηγορήθηκε για σκάνδαλα η νέα κυβέρνηση προσπαθεί, παίρνοντας αποστάσεις, να μετριάσει τις συνέπειες από το νέο σκάνδαλο.

Η αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα πέντε πρόσωπα που συνδέονται με ύποπτες επενδύσεις

τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία ανήκουν σε δημόσιες επιχειρήσεις. Η έρευνα ενέπλεξε δεκάδες επιχειρηματίες και στελέχη των ταμείων, που βαρύνουν υποψίες ότι είχαν στήσει ένα κύκλωμα απάτης το οποίο διασπάθισε ποσά ύψους τουλάχιστον 8 δισεκατομμυρίων ρεάις ( 2,2 δισεκ. ευρώ). Ανάμεσα στους υπόπτους είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας που βρίσκεται στην πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές βοδινού.

Οι διορισμοί των διευθυντών των ασφαλιστικών ταμείων γίνονταν από τα πολιτικά κόμματα και η έρευνα θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαπλωθεί και θα πλήξει το πολιτικό κατεστημένο της Βραζιλίας. Ήδη, τουλάχιστον 50 πολιτικοί αντιμετωπίζουν έρευνα για το σκάνδαλο της Πετρομπράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα