Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης – Εκτιμήσεις για 30 νεκρούς

17:16 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θάλασσα μεταξύ Λιβύης-Σικελίας, όταν ανετράπη πλεούμενο που μετέφερε περίπου 100 ανθρώπους. Τους 30 φτάνουν οι νεκροί, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ενώ 439 αποβιβάστηκαν σώοι στο ιταλικό λιμάνι της Μεσίνα.

Την Τετάρτη, μια γυναίκα από το Καμερούν που σώθηκε από το ναυάγιο που συνέβη την Τρίτη ανοιχτά της Λιβύης, γέννησε ένα αγοράκι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της με

το πλοίο Aquarius, το οποίο συμμετέχει σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και κατευθύνεται προς το Κάλιαρι της Σαρδηνίας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν εν πλω.

Ο μικρός Alex γεννήθηκε χθες το απόγευμα, στις 17.05, στο διασωστικό πλοίο #Aquarius pic.twitter.com/uG17bhnzin

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (@MSFgreece) May 26, 2016

Η 21χρονη μητέρα και το παιδί χαίρουν άκρας υγείας, ενώ τον πατέρα, επίσης υπήκοο Καμερούν, υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα πολλοί από τους 386 πρόσφυγες που επίσης διασώθηκαν και ταξίδευαν με το πλοίο, όταν εκείνος επέστρεψε στη γέφυρα μετά τον τοκετό.

Οι γονείς επέλεξαν να ονομάσουν το παιδί Ντεστινέ Αλέξ, προς τιμή του καπετάνιου του πλοίου, Αλεξάντερ Μορόζ από τη Λευκορωσία, ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, Γαλλικό Πρακτορείο

The post Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης – Εκτιμήσεις για 30 νεκρούς appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα