Συνεχίζεται η εκκένωση της Ειδομένης

16:00 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομαλά εξελίσσεται για τρίτη ημέρα η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης. Στον καταυλισμό βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως δήλωσε ο κ. Τόσκας σε πρωϊνή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA, μέχρι την Πέμπτη είχαν απομείνει 1.500 πρόσφυγες στην Ειδομένη, οι οποίοι μεταφέρονται, ήδη, με λεωφορεία στις

οργανωμένες δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλοι περίπου 2.000 παραμένουν σε ένα βενζινάδικο κοντά στα σύνορα και θα μεταφερθούν και αυτοί, πιθανότατα την Δευτέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η επιχείρηση, η οποία είχε σχεδιαστεί πολύ καλά από την αστυνομία, εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο και υπογράμμισε ότι την Πέμπτη θα περάσει και το πρώτο τρένο, αφού οι γραμμές έχουν καθαριστεί.

«Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί», δήλωσε από την Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Άρχισε η επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη (video)

The post Συνεχίζεται η εκκένωση της Ειδομένης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα