Νέο χαμηλό για το 10ετές ελληνικό ομόλογο

14:48 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009, έπεσε η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εξέλιξη που σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οφείλεται στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s την Παρασκευή.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης στο 5,42%, ενώ οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών τίτλων διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.

Ο Moody’s

αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε «Caa2» από «Caa3″ μετά την θετική κατάληξη της δεύτερης αξιολόγησης και την απόφαση να εκταμιευτεί η δόση του Ιουλίου , ενώ άλλαξε επίσης σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας (outlook).

Η απόφαση να δοθούν στην αξιολόγηση θετικές προοπτικές ελήφθη λόγω των καλύτερων προοπτικών για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει την πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους.

«Υπήρχαν κάποιες προσδοκίες για μία αναβάθμιση του αξιόχρεου, αλλά αυτό που αποτέλεσε πραγματικά έκπληξη ήταν οι θετικές προοπτικές, που δίνουν τη δυνατότητα για μία ακόμη αναβάθμιση», εξηγεί ο υπεύθυνος για τη στρατηγική της DZ Bank, Ντάνιελ Λεντς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα