Ομ. Ενοικιαζομένων Δωματίων: Με γνώμονα την κοινωνική συνοχή να λύσουμε το θέμα των απορριμμάτων

14:42 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα κάνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Περικλής Κατσαρός διότι, όπως είπε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, έχουν αρχίσει για μια ακόμη φορά οι παρεμβάσεις των tour – operators . Τονίζει δε ότι αυτή είναι η περίοδος που στην Κέρκυρα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών γραφείων και υπογράφουν

τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά και κάνει γνωστό ότι πολλοί από αυτούς, έχουν μαζί τους και τηλεοπτικά συνεργεία. Ο κος Κατσαρός προαναγγέλλει πρωτοβουλίες από την πλευρά της Ομοσπονδίας αλλά έχοντας υπόψη την ανάγκη να μη στραφεί η μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποτελεί μια δυσάρεστη, αλλά εν πολλοίς αναμενόμενη εξέλιξη.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους διότι κατανοεί ότι η απόφαση του Ε. Σ. «σπρώχνει στην ανεργία 15.000 περίπου εργαζομένους στους ΟΤΑ της χώρας και σε τοπικό επίπεδο 128 εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Υπό αυτή την έννοια, η αλληλεγγύη μας, προς όλους αυτούς τους συμπολίτες και σκληρά εργαζόμενους για να διατηρούνται οι περιοχές μας καθαρές, είναι αυτονόητη και σε υπερθετικό βαθμό».

Την ίδια στιγμή όμως, υπογραμμίζει, δημιουργείται και ένα τεράστιο πρόβλημα στην τουριστική μας οικονομία, αφού εξ αιτίας της αποδόμησης των Υπηρεσιών Καθαριότητας, είναι θέμα χρόνου να ξαναδούμε για μια ακόμα φορά, αλλά για διαφορετική αιτία, να σχηματίζονται «βουνά» από απορρίμματα και να αποτελούν αιτία δυσφήμισης του τουριστικού μας προορισμού.

Και καταλήγει: Σε μια εξόχως δύσκολη περίοδο για τον επαγγελματία και τον εργαζόμενο στον τουριστικό κλάδο, ο οποίος, παρά τις προβλέψεις για νέο ρεκόρ αφίξεων, πλήττεται από μια σειρά παραγόντων, θεμιτών και αθέμιτων, έρχεται τώρα, ένα εξωγενές πρόβλημα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που απειλεί να συνταράξει συθέμελα την ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτές τις εξόχως δύσκολες στιγμές και με ύψιστο καθήκον όλων μας ώστε να μην στραφεί η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, θεωρούμε ότι οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να δώσουν την βέλτιστη λύση, εντός των νομοθετικών και Συνταγματικών πλαισίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα