Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων της SKOT την Πέμπτη 2 Μαρτίου

16:48 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας της Ελευσίνας, θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι της SKOT στις 11πμ της Πέμπτης 2 Μαρτίου.

Πρόκειται να συζητηθεί το αίτημά τους για ακύρωση της εκ περιτροπής εργασίας, που έχει επιβάλλει η επιχείρηση.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας, αναφέρει ότι: «Όπως είναι ήδη γνωστό από τις 15/12/2016 οι εργαζόμενοι της SKOT βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία στην πιο ακραία της μορφή , με τρεις (3) ημέρες εργασίας

το μήνα !!!

Η Διοίκηση της εταιρείας με τον ισχυρισμό ότι ένας κύριος πελάτης της εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα σταμάτησε τη συνεργασία μαζί τους!!! αποφάσισε στην κυριολεξία να εξοντώσει τους εργαζόμενους, παρόλο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν κερδοφόρα.

Οι εργαζόμενοι εδώ και 10 ημέρες έχουν εγκατασταθεί, μέρα – νύχτα στην είσοδο του εργοστασίου παλεύοντας να ανατρέψουν την εκ περιτροπής εργασία, αγωνιζόμενοι για αξιοπρέπεια και δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή».

Επίσης η ΟΕΧΒΕ σημειώνει πως: «Στις 24/2/2017 πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα, όπου συζητήθηκε το όλο θέμα.

Περιμένουμε από το Υπουργείο να καταδικάσει την όλη συμπεριφορά της Διοίκησης της εταιρείας.
Κατά τη συζήτηση της τριμερής, όλοι οι εργαζόμενοι της SKOT είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Υπουργείου καθώς και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι που τους συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα τους.

Ως Ομοσπονδία καλούμε τα Σωματεία – μέλη μας, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους εργαζόμενους να βρεθούν και πάλι δίπλα στους εργαζόμενους της SKOT την Πέμπτη 2/3/2017 και ώρα 11.00 π. μ. έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα των εργαζομένων για ακύρωση της εκ περιτροπής εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα