Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Σε εξέλιξη φωτιές σε Καλύβια, Σπέτσες, Μεσσηνία

15:05 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Ανάβυσσο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, πολύ κοντά στη φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα στα Καλύβια Θορικού, και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη. Σε εξέλιξη και οι φωτιές στο Σωληνάρι Μεσσηνίας και τους Άγ. Ανάργυρους Σπετσών, σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κιάτο και Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, στο μέτωπο στον Άγ. Παντελεήμονα, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς

βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.

Για την κατάσβεση στα Καλύβια Αττικής της επιχειρούν 30 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 55 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής, 2 μηχανήματα βαρέως τύπου, καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο μέτωπο της βουνοκορφής του όρους Σκόρδι.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα καθώς και ένα ελικόπτερο.

Στο Σωληνάρι Πύλου Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση της φωτιάς σε δασική έκταση, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και 4 Α/Φ PZL.

Για αύριο Τετάρτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς pic.twitter.com/JVCpWXrHbr

Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 1, 2017

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:
Φωτιά σε δασική έκταση στις Σπέτσες
Σε εξέλιξη η φωτιά στα Καλύβια-Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα