Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Μάνδρα: Εγκλωβισμένοι μέσα στις πλημμύρες (video+upd)

09:15 15/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο από τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017 λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους και αρκετοί πολίτες στα σπίτια τους. 160 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική. Πολλά προβλήματα στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στις εθνικές οδούς κυρίως την παλιά προς Κόρινθο, αλλά και στη Θήβα. Κλειστά τα σχολεία σε Νέα

Πέραμο και Μάνδρα, όπου έχει καταστραφεί το αμαξοστάσιο και ο δήμος δεν μπορεί να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 13 άτομα από λεωφορείο στη Μάνδρα, όπου τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο των Μεγάρων περιγράφει ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα