Ρέθυμνο: Μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ

08:13 15/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο για την κατασκευή 2 ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στην πλατεία 4ων Μαρτύρων υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης.

Εκ μέρους του Α.Γ.Ο.Ρ., υπέγραψε ο Πρόεδρος του Γιάννης Καλαϊτζάκης, παρουσία του Προέδρου της ομάδας «Ρέθυμνο Cretan Kings» Ηρακλή Μανουκαράκη και του Αντιπροέδρου Μανόλη Γιαννούλη, δεδομένου ότι μέσω του Δ.Σ της συγκεκριμένης ομάδας εξασφαλίστηκε

χορηγία από το Ίδρωμα «Σταύρος Νιάρχος», για τις εν λόγω αθλητικές υποδομές.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 24
Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης

Θέμα: «Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας με τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Ρεθύμνου για την κατασκευή δύο γηπέδων στους Τέσσερις Μάρτυρες»

Η συνεδρίαση έγινε στις 25.10.2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 στην αίθουσα του Δημαρχείου, υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδουράκη Αναστασίου, αφού επεδόθη η με αρ. 25/20.10.2017 πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους – Εκπροσώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και το Δήμαρχο Ρεθύμνης.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ1. ΚΙΑΓΙΑΣ ΔΡΑΚΟΣ
2.ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΝΩΣ2. ΛΕΛΕΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ3. ΜΠΙΡΙΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
4.ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ4. ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗ – ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΘΕΟΠΙΣΤΗ
5.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ5. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΠΙΑΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
6.ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ6. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ7. ΣΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
8.ΛΑΧΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ8. ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΟΘΩΝΑΣ
9.ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ9. ΚΕΧΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10.ΜΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ10. ΚΡΕΒΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
11.ΜΟΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ11. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
12.ΠΕΤΡΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ12. ΧΑΜΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
13.ΣΑΜΨΩΝ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ13. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
14.ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
15.ΤΣΙΜΠΙΣΚΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
16.ΤΣΙΟΜΠΙΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
17.ΝΙΝΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
18.ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
19.ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20.ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ ΜΠΟΤΟΝΗΣ
21.ΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
22.ΦΟΥΡΦΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
23.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
24.ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
25.ΠΟΛΟΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
26.ΣΤΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
27.ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

Ο κ. Χαμογεωργάκης προσήλθε στη συνεδρίαση μετά την ολοκλήρωση του 1ου θέματος της Η/Δ.
Η κα Μπιρλιράκη προσήλθε κατά τη διάρκεια συζήτησης του 12ου θέματος της Η/Δ, αφού είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση των δύο πρώτων θεμάτων της Η/Δ.
Ο κ. Σκορδίλης προσήλθε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των εννέα πρώτων και του 12ου θέματος της Η/Δ.
Ο κ. Γαϊτάνης αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εννέα πρώτων και του 12ου θέματος της Η/Δ.
Οι κ.κ. Κονταξάκης, Μαθιουδάκης, Μαλάς, Πετρακάκης, Τσιμπισκάκης, Φουρφουλάκης, Χαμογεωργάκης και Πολοπετράκης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση μετά την ολοκλήρωση των δεκαεννέα πρώτων θεμάτων της Η/Δ.
Παρόντες Πρόεδροι – Εκπρόσωποι Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων: Παπαλεξάκης Αλέξανδρος – Δ.Κ. Ατσιποπούλου, Γαβαλάς Ιωσήφ – Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου, Κοτζάμπασης Νίκος – Τ.Κ. Αμνάτου, Παρασύρης Κων/νος – Τ.Κ Αρχαίας Ελεύθερνας, Κλαψινός Ανδρέας – Τ.Κ Γερανίου, Πατεράκης Εμμανουήλ – Τ.Κ. Έρφων, Βασιλακάκης Ελευθέριος – Τ.Κ Μαρουλά, Βαρδάκης Ανδρέας – Τ.Κ. Σαϊτούρων και Σερλής Δημήτρης – Τ.Κ. Χαμαλευρίου.
Παρόντος του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη Χ. Γεωργίου, της Δ/ντριας Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κας Πελαντάκη Χρυσούλας και της Δημοτικής Υπαλλήλου κας Γαργερού Ελευθερίας, για την τήρηση των πρακτικών.
Ο κ. Πρόεδρος αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία και υπενθύμισε ότι,(σύμφωνα με την 50α/91 απόφαση του Δ.Σ), τα πρακτικά θα τηρούνται συνοπτικά με τρόπο σαφή και ακριβή και παράλληλα θα τηρούνται τα ηχητικά αρχεία των συζητήσεων που θα είναι προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, προς συζήτηση του 9ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Σκεπτ: 509

Ο κ. Πρόεδρος ανακοίνωσε το θέμα «Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας με τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Ρεθύμνου για την κατασκευή δύο γηπέδων στους Τέσσερις Μάρτυρες» και έδωσε το λόγο στον κ. Λαχνιδάκη, ο οποίος είπε ότι μετά από σειρά συζητήσεων μεταξύ του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου (ΑΓΟΡ) και του Δήμου Ρεθύμνης, συντάχτηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας, που αφορά την ανάπλαση των δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ο κ. Λαχνιδάκης, αφού ανακοίνωσε το σχετικό μνημόνιο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, κάλεσε το Σώμα να το ψηφίσει, καθώς όπως είπε αφορά την πόλη και την καλύτερη λειτουργία των ομάδων και των πολιτών στο θέμα της άθλησης.
Ο κ. Καλαϊτζάκης Ιωάννης, Πρόεδρος του ΑΓΟΡ, είπε ότι έχουν συνεργαστεί με το Δήμο Ρεθύμνης και στο παρελθόν, για τα σχολεία που έφτιαξε το Ρέθυμνο GRETAN KINGS με την βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου, και συμπλήρωσε ότι είναι μια προσπάθεια που γίνεται μέσα από το πρόγραμμα ASSIST και εντάσσεται μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο εθελοντισμού – αθλητισμού, με σκοπό να περνάνε καλά τα παιδιά σ΄ αυτή την πόλη όσο μπορούν. Όπως είπε, σκέφτηκαν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας να είναι τα γηπεδάκια των Τεσσάρων Μαρτύρων, γιατί από ‘κει ξεκίνησε το μπάσκετ στο Ρέθυμνο και θέλουν να επιστρέψει εκεί, αλλά με πολύ καλύτερες συνθήκες.
Ο κ. Νίνος είπε ότι χαιρετίζουν και συναινούν στην πρόταση συνεργασίας που γίνεται από τον ΑΓΟΡ προς το Δήμο, όμως δεν μπορεί να μην πει ότι αυτά τα γήπεδα, που είναι στο κέντρο της πόλης, είναι εντελώς αφημένα και σε απόλυτη διάλυση και πρέπει να έρθει στην ουσία μια ιδιωτική πρωτοβουλία, να αποκαταστήσει και να εξωραΐσει το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Επίσης, ο κ. Νίνος ευχαρίστησε τον ΑΓΟΡ που κατάφερε να περισώσει αυτό το ποσό από τη συνεργασία του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τελικά να υλοποιηθεί αυτό το έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει συνολικά το κέντρο της πόλης, που το χρειάζεται πάρα πολύ.
Ο κ. Ανδρουλάκης, αφού είπε ότι και οι ίδιοι χαιρετίζουν αυτή τη συνεργασία, ρώτησε ποιος θα έχει την επιμέλεια του χώρου μετά από κάποια χρόνια.
Ο κ. Λαχνιδάκης απάντησε στον κ. Ανδρουλάκη ότι την επιμέλεια του χώρου θα έχει ο Δήμος Ρεθύμνης.
Ο κ. Μανουσογιάννης είπε ότι, παρόλο που εκτιμούν τον ΑΓΟΡ και ευχαριστιούνται όταν βλέπουν την ομάδα να κερδίζει, όπως και κάθε ομάδα, αθλητικό σωματείο ή μεμονωμένους αθλούμενους του τόπου, θεωρούν ότι σε όλες τις αθλητικές υποδομές πρέπει να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση όλων των ομάδων και όλων των δημοτών. Όπως είπε, η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται σ’ ένα περιβάλλον που υπάρχει υποχρηματοδότηση και οι λειτουργικές δαπάνες των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν καλύπτονται από την κρατική χρηματοδότηση, ο Δήμος δεν έχει πάντα τα μέσα να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες και το κενό καλύπτεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία όμως παίρνει κάποιες δυνατότητες, δηλαδή την αποκλειστική σχεδόν χρήση του ενός γηπέδου. Τέλος, ο κ. Μανουσογιάννης είπε ότι αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και της οργανωμένης κοινωνίας να εξασφαλίζει αυτές τις υποδομές για να αθλείται η νεολαία και ο υπόλοιπος λαός. Σε αυτή την αρχή επιμένει και γι’ αυτό το λόγο θα απέχει.
Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι δικαιωματικά ο ΑΓΟΡ θα μπορούσε να διεκδικήσει αυτό το δικαίωμα, χωρίς να έχει συμβάλλει καθόλου στην ολοκλήρωση αυτού του πολύ όμορφου έργου που θα γίνει και που θα τεθεί η τεχνική έκθεση υπό την κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτως ή άλλως, συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, αυτή τη στιγμή ο ΑΓΟΡ φιλοξενείται σε άλλους αθλητικούς χώρους, οι οποίοι θα απελευθερωθούν και θα μπορούν να δοθούν και στα υπόλοιπα σωματεία και αθλούμενους συμπολίτες. Όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, θα είναι μιας εξαιρετικής ποιότητας παρέμβαση, που αισθητικά και αθλητικά θα αναβαθμίσει την περιοχή, ενώ το άλλο μεγάλο όφελος της προσπάθειας είναι και το γεγονός ότι ο χώρος θα έχει μια επιστασία και δεν θα υπάρχει λεηλασία.
Ακολούθησε ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε ότι όλοι οι κ.κ. Σύμβουλοι ενέκριναν το συνημμένο μνημόνιο συνεργασίας με τον ΑΓΟΡ, εκτός του κ. Μανουσογιάννη που καταψήφισε.

Το Συμβούλιο μετά τα παραπάνω και αφού είδε τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 και το υπ’ αρ. ΔΡ 32198/17 έγγραφο του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Ρεθύμνης, εξέδωσε κατά πλειοψηφία την 509/17 απόφαση του ως εξής:

Αριθμός Απόφασης 509

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1.Εγκρίνει το συνημμένο μνημόνιο συνεργασίας με τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Ρεθύμνου για την κατασκευή δύο γηπέδων στους Τέσσερις Μάρτυρες, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
2.Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για την υπογραφή του εν λόγω μνημονίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΡΓΕΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα