Νέα κόντρα στη Βουλή για την πρωτοβάθμια υγεία

21:23 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια υγεία. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, «παρών» δήλωσαν Το Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ το καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ .

Η κυβέρνηση μας, υλοποιεί ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια,

με σταθερά βήματα, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι στο σκέλος της οικονομίας, η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί, η χώρα καταγράφει θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης, έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και βρίσκεται σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων.
Η νέα εποχή για τη χώρα διαμορφώνεται από τώρα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός προκειμένουν να επουλωθούν οι μεγαλές πληγές ττω ετών της κρίσης και να θεμελιωθεί εκ νέου το κοινωνικό κράτος που λεηλατήθηκε τα μνημονιακά έτη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο, ανεδαφικό και σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες της κοινωνίας. «Τι ακριβώς βαφτίζετε μεταρρύθμιση; Την αλόγιστη επιβάρυνση των πολιτών;» ρώτησε με νόημα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο προσθέτει δημοσιονομικά βάρη στους πολίτες που δεν αντέχει η ελληνική οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε επικριτικά και την απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα ενώ εκείνος ήταν στο βήμα, και ανέβασε τους τόνους της κριτικής του και για τα θέματα της παιδείας.

«Αφήστε την προπαγάνδα και τις φαντασιώσεις, την πόλωση και το διχασμό» τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επισημαίνοντας ότι «σε μια κοινωνία που δεν χαμογελά η νεολαία, δεν υπάρχουν πολλά «χαμογελαστά πρόσωπα» κ. Τσίπρα».«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο και από σεβασμό στα εκατομμύρια των πολιτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά στις υπηρεσίες υγείας. Η εφαρμογή του δεν είναι κοστολογημένη και δεν είναι διασφαλισμένοι οι αναγκαίοι πόροι. Πρόκειται για ένα «άδειο πουκάμισο»» υπογράμμισε η κα Γεννηματά.

Την άποψη ότι «πρέπει κανείς να μπαίνει στα νοσοκομεία με απλή ταυτότητα, αλλά μοιραία πρέπει να εισάγουμε και την ιδιωτική ασφάλεια, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί η κρατική δαπάνη για την υγεία με ίσης ποιότητας υπηρεσίες» διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με αναρτήσεις στο Twitter σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, το νομοσχέδιο για την Υγεία. Οι ασθενείς με σπάνιες παθήσεις πρέπει επιτέλους να στηριχθούν. Καταθέσαμε τροπολογία αλλά δεν έγινε δεκτή. Προέχουν τα ρουσφέτια τους, αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Στη Διαύγεια η προκήρυξη των περίπου 3.000 θέσεων γιατρών και υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας, ενημέρωσε την ολομέλεια ότι σήμερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια η προκήρυξη των περίπου 3000 θέσεων γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών με την έγκριση του ΑΣΕΠ. Η προθεσμία ξεκινά από την επόμενη Τρίτη μέχρι τις 25 Αυγούστου για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας όλης της χώρας, προκειμένου να στελεχώσουν νέες δομές.

Ο κ. Ξανθός, ενημέρωσε εξάλλου, ότι είναι έτοιμο προσχέδιο αλλαγής οργανογράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ μπορεί να αλλάξει ακόμη και το όνομα ώστε να υπάρξει πλήρης αποκοπή του από το παρελθόν «της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής με τα συμφέροντα». Ανακοίνωσε δε, ότι εντός του φθινοπώρου θα είναι σε θέση να νομοθετήσει σχετικά, «για να κλείσει οριστικά αυτή η περίοδος».
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και ένας κρίσιμος δημόσιος φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η εξυγίανση σε αυτόν τον τομέα έχει ξεκινήσει» τόνισε ο κ. Ξανθός.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα