Ν. Βούτσης: Έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία εντός Ιουνίου

13:59 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για

τον πρωθυπουργό που είπε ότι είναι εθνικός στόχος η διεκδίκηση μιας οριστικής εξόδου και την επιδίωξη της κυβέρνησης για συναίνεση ο κ. Βούτσης απάντησε ότι είναι απόλυτα λογικό αυτό, δηλαδή, «σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου κρίνεται το μέλλον της χώρας, κάθε πολιτική δύναμη, εγκαίρως και όχι πάρα πολύ καθυστερημένα, να παίρνει θέση πάνω στα κρίσιμα προβλήματα».

Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν πάνω στις ράγες της άποψης ότι το χρέος είναι βιώσιμο» και συμπλήρωσε: «Ουδέποτε είχαν πει -και στις εκλογικές μάχες- ότι δεν είναι βιώσιμο και να διεκδικηθεί κάτι άλλο».

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή να τους ενημερώσει τον καθένα ξεχωριστά απάντησε ότι «ενδεχομένως να γίνει κάτι τέτοιο και μπορεί να είναι και υποχρέωση».

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και σημείωσε: «Ρήξη, με την έννοια η χώρα να βρεθεί εκτός Ε.Ε. ή να βρεθεί στον τοίχο και να μην πάρουμε τη δόση, είτε να πάμε σε έναν στραγγαλισμό οικονομικό κλπ, την αποκλείω απολύτως».

Σε ερώτηση αν έχει εξαντληθεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «όχι απλά δεν έχει εξαντληθεί αλλά μπορεί να αναβιώσει και να καλλιεργήσει σοβαρές προσδοκίες και ελπίδες ώστε η κοινωνία όρθια να βγει από την κρίση με τη λήξη του προγράμματος στα μέσα του 2018».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα