Ν. Παππάς: Οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις

20:51 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από τη Λάρισα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια της έκθεσης πολιτικής φωτογραφίας που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ελευθερία» για τις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, υπογράμμισε ο κ. Παππάς από την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και

οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, εξήγησε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή το ζήτησαν άλλοι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμφωνία η οποία λειτουργεί, υπεραποδίδει ως προς τα έσοδα και ο κάθε θεσμός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του ως προς τη συμμετοχή του ή μη. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έχει δείξει ότι μπορεί να είναι συνεπής και ως προς την εφαρμογή του προγράμματος και ως προς την προστασία των κοινωνικά αδύναμων και νομίζω ότι τώρα είναι ώρα ευθύνης για άπαντες.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις, οι οποίες δε νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν κανένα.
Όσο περνάει ο καιρός και το πρόγραμμα αποδίδει, η Ελλάδα κερδίζει σε αξιοπιστία, κερδίζει σε συμμάχους. Κερδίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή και αυτό νομίζω ότι το αναγνωρίζουν και οι φίλοι της και οι λιγότερο φίλοι της. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, αισιόδοξοι και να έχουμε και την αυτοπεποίθηση που δικαιούμαστε να έχουμε, διότι εφαρμόζουμε το πρόγραμμα, αποδίδουν τα έσοδα και μοιράζονται όπως πρέπει να μοιράζονται».

Όσον αφορά τέλος το πλεόνασμα του 3,5% ο κ. Παππάς εκτίμησε «ότι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει μια συζήτηση όσον αφορά τι πρέπει να γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το ελληνικό πρόγραμμα λειτουργεί γιατί μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου Ιουλίου είχε τα χαμηλά πλεονάσματα των πρώτων ετών αλλά και ένα παράλληλο πρόγραμμα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την προστασία των αδυνάμων».

Επίσκεψη στο δήμο Λαρισαίων

Νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε το δημαρχείο Λαρισαιων, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.
Ο κ. Παππάς, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Λάρισα για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που οργανώνει η εφημερίδα «Ελευθερία», συναντήθηκε με τον κ. Καλογιάννη, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Λαρισαίων αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα