«Μετωπική» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις επενδύσεις

21:11 18/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα εξελίχθηκε σε ένα ακόμα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εκποίηση παραγωγικών τομέων της χώρας και ο Πρωθυπουργός απαντώντας, σχολίασε ότι ο λαός δεν θα κάνει τη χάρη σε όσους για λόγους μικροκομματικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στην αποτυχία.Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Συριζα
ξέσπασε μετά το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο Πρωθυπουργός οργανώνει πομπώδεις και αβέβαιες επενδυτικές εκστρατείες στην Κίνα».

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός από Έλληνες δημοσιογράφους στη Σαγκάη σχετικά με τα όσα δήλωσε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις και την επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε:

«Από αυτό το ταξίδι βγήκαν μόνον θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάει το αύριο. Οι προσπάθειες όλων μας είναι να γίνουν επενδύσεις για θέσεις εργασίας, να μην πρέπει ο Έλληνας νέος να βγει έξω από την Ελλάδα.
Κάποιοι για λόγους μικροκομματικού και πρόσκαιρου συμφέροντος, επενδύουν στο να αποτύχουμε. Δεν με νοιάζει ποιοι είναι, πώς λέγονται και από ποιο κόμμα προέρχονται.
Εγώ μέσα μου, δουλεύοντας εδώ, ξέρω ότι στην Ελλάδα, οι Έλληνες χαίρονται με τα θετικά αυτά αποτελέσματα και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να κάνουμε πίσω, όπως δεν θα τους κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός να έρθουν στη θέση εκείνη, να ακυρώσουν αυτές τις επιτυχίες.
Άλλωστε ο κ. Τσίπρας, πρέπει πρώτα να λάβει την έγκριση των συνιστωσών του.»

Σχετική είδηση: Νέα αντιπαράθεση Σ. Κεδίκογλου - ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί αντίδραση προς τον Αλέξη Τσίπρα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ρεσιτάλ ασυναρτησίας και ανευθυνότητας, ακόμα και για ομοιότητες με τη Χρυσή Αυγή. Απαντώντας το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον κ. Κεδίκογλου «μια ακόμα χυδαία επίθεση (..) στην προσπάθειά του να καλύψει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου»

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι αντιμάχεται την πόλωση, επικρίνοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρεί γενικευμένη αντιπαράθεση»

Τέλος, οι ΑΝΕΛ δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νότη Μαριά ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα του πρωθυπουργού κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο και πυξίδα (...) διαπραγματεύεται σαν σύγχρονος πλασιέ την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής.»
Keywords
Τυχαία Θέματα