Έντονες αντιδράσεις για το επεισόδιο στη Βουλή - «Μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε όσους παραβιάζουν τον κανονισμό»

16:50 18/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το πρωτοφανές επεισόδιο την Παρασκευή στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις. Με ομόφωνη απόφαση του προεδρείου της Βουλής, θα εφαρμόζεται ευλαβικά ο κανονισμός και θα τηρούνται τα προβλεπόμενα για όσους βουλευτές τον παραβιάζουν. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης σε όσους παραβιάζουν τον κανονισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για φλερτ της ΝΔ με την ακροδεξιά, για να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ ανευθυνότητας Τσίπρα. «Όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του συστήματος, δεξιά και αριστερά, ενώθηκαν και πάλι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί εμείς είμαστε η μόνη φωνή της Αλήθειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης προανήγγειλε μιλώντας στον «Βήμα FM», ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, στους βουλευτές που παραβιάζουν τον κανονισμό της Βουλής, ο οποίος θα τηρείται απαρέγκλιτα, όπως είπε.

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά ζητούν να προχωρήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Τα προβλήματα λύνονται θεσμικά και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν κάθε όριο.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι η αυστηροποίηση του αντιρατσιστικού νόμου είναι μονόδρομος.

Τα κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη στάση της Χρυσής Αυγής και επισημαίνουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ρατσισμού και ναζισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του συστήματος, δεξιά και αριστερά, ενώθηκαν και πάλι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί εμείς είμαστε η μόνη φωνή της Αλήθειας, η μόνη φωνή των Ελλήνων μέσα στη βουλή. Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά. Την απόλυτη ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα φέρει ο Δραγασάκης. Δε λειτούργησε ως πρόεδρος της βουλής, αλλά ως κομματόσκυλο του Σύριζα. Γελοιοποιήθηκε παρακαλώντας διαρκώς τον φρούραρχο, ο οποίος ασφαλώς αδιαφόρησε, γιατί οποιαδήποτε παρέμβαση αστυνομίας κατά βουλευτή είναι αντισυνταγματική. Κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν απεβλήθη. Αποχωρήσαμε αρνούμενοι να συμμετέχουμε στις αθλιότητες των συριζαίων. Το "Χάιλ Χίτλερ" το φώναζε ο θίασος του Σύριζα με πρωταγωνιστή τον Πάντζα που νομίζει ότι η βουλή είναι δελφινάριο».

Σχετικές ειδήσεις:
«Θερμό» επεισόδιο στη Βουλή - Ναζιστικοί χαιρετισμοί για την αποβολή βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΟμιλία Τσίπρα στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις και επιστράτευση Νέα αντιπαράθεση Σ. Κεδίκογλου - ΣΥΡΙΖΑΦ. Γεννηματά: Άμεση προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
Keywords
Τυχαία Θέματα