Μέρκελ: Συγχαρητήρια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

21:40 11/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό και ειδικά στους νέους που παραμένουν χωρίς δουλειά, εξέφρασε στην κοινή συνέντευξη τύπου με το πρωθυπουργό, το απόγευμα της Παρασκευής, η Γερμανίδα καγκελάριος .Ο δρόμος για τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους θα είναι μακρύς, καθώς υπάρχει πληθώρα στοιχείων και παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν, ξεκαθάρισε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι τις αποφάσεις στο ζήτημα αυτό θα τις πάρουν οι υπουργοί
Οικονομικών της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των πολιτικών λιτότητας του Βερολίνου για τη δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, παρά τις οδυνηρές συνέπειες που έχουν στην καθημερινότητα των Ελλήνων, επισημαίνοντας πως «πλέον η οικονομία λειτουργεί καλύτερα».

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν», ανέφερε και συνέστησε υπομονή στους Έλληνες πολίτες για να δουν τα αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επέμεινε στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα, εξελίξεις που θα ενισχύσουν και τη δυναμική της Ευρώπης στις διεθνείς χρηματαγορές, ενώ εξήγησε ότι μέσα στους επόμενους μήνες και μετά την επιβεβαίωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα θα συζητηθούν τρόποι επιπλέον βοήθειας για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

«Η Γερμανία έχει τη διάθεση να βοηθήσει. Η υπόσχεση που δώσαμε για υποστήριξη θα τηρηθεί», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικοί τομείς στην Ελλάδα, όπως ο τουρισμός, οι οποίοι με σοβαρές επενδύσεις και σωστή διαχείριση θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές δήλωσε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επέστρεψε η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Κάνουμε ένα βήμα προς την ομαλότητα. Παρά τις δυσκολίες μπαίνουμε σε μία ζώνη που μπορούμε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα πέρα από τα επιτόκια. Τώρα και οι τράπεζες θα στέκονται καλύτερα στα πόδια τους και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να στραφούν σε διεθνή δανεισμό. Συγχαρητήρια. Συνεχίστε σ' αυτή την κατεύθυνση».
Keywords
Τυχαία Θέματα