Μέρα-Μέρα: Μία τρισδιάστατη εικαστική έκθεση

10:35 11/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φέτος, η εικαστική εγκατάσταση «Μέρα-Μέρα» της Μαρίας Σταμάτη φιλοξενείται στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», από τις 7 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 21 Ιανουαρίου 2017. Έγινε τρισδιάστατη και πήρε θέση στον χώρο, κινούμενη στον ρυθμό του βιβλιοπωλείου και των ανθρώπων που αγαπάνε τα βιβλία.

Πήρε μαζί της τις ακτίνες του ήλιου πάνω στο χιόνι και τις σιωπηλές διαδρομές των σταγόνων της βροχής. Γνωρίζει όμως ότι θα πάρει περισσότερα από όσα θα δώσει…

Για 45 μέρες μοιραζόμαστε Μέρες και Νύχτες,

στο πιο πολυδιάστατο βιβλιοπωλείο της Αθήνας.

Στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Γράφει η δημιουργός, Μαρία Σταμάτη: «Το καλοκαίρι του 2014 έγινε η μικρή εγκατάσταση ” Όλα τα μπλε της Αμφιλοχίας”. Αποτελείται από 42 έργα 20×20 ζωγραφισμένα με ακρυλικά. Δεν έγινε, ούτε τοποθετήθηκε σαν μονοκόμματη σύνθεση γιατί ήθελα αυτά τα 42 τελάρα να είναι αυθύπαρκτα, αυτάρκη και να συνομιλούν μεταξύ τους με πολλούς τρόπους. Αλλάζουν θέση, αλλάζουν σχήμα και κατά καιρούς προστίθενται νέα κομμάτια που αρχίζουν καινούργιες κουβέντες.Ταξιδεύουν, απομακρύνονται ή έρχονται πιο κοντά και συνεχώς ζητάνε και διεκδικούν. Η ξεχωριστή τους υπόσταση, η σχέση μεταξύ τους, η μοναδικότητά τους είναι οι παράγοντες για την εύρυθμη ή μη λειτουργία και ύπαρξη του συνόλου και της πορείας που διαμορφώνεται όταν το μέρα-μέρα είναι η μόνη πραγματικότητα».

Δείτε τα έργα στο επίσημο site της δημιουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα