ΕΡΤ2: «Πύργος Αθηνών» – Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

06:34 11/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο «Πύργος Αθηνών», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στην ΕΡΤ2 και ώρα 16:00, μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να

τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16:00, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

-Οι «Τέλειοι ξένοι» είναι η ελληνική μεταφορά μιας πετυχημένης ιταλικής ταινίας, η οποία φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρία ζευγάρια και έναν εργένη, οι οποίοι έχουν την ατυχή ιδέα να παίξουν ένα παιχνίδι για το οποίο δεν θα αργήσουν να μετανιώσουν. Μιλούν στην εκπομπή δύο από τους πρωταγωνιστές, ο Θοδωρής Αθερίδης (ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης) και η Μαρία Ναυπλιώτου.

-Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια του και η επετειακή έκθεση «Οδύσσειες», μας παρουσιάζει συγκεντρωμένα κάποια από τα εμβληματικότερα εκθέματά του. Η διευθύντρια του μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη, μας μιλάει για τη φιλοσοφία της έκθεσης και μας ξεναγεί στις προθήκες με τις πολύτιμες συλλογές.

-To «The Great Eastern» είναι μία ταινία βασισμένη στον «Μεγάλο Ανατολικό» και διακατέχεται από την αύρα του πολυσυζητημένου ερωτικού μυθιστορήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου. Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Fliχ It της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι σκηνοθέτες Λάκης και Άρης Ιωνάς (γνωστοί και ως Callas), μας μιλούν για το εγχείρημά τους και την περφόρμανς που θα ακολουθήσει την προβολή.

-Μία νέα αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων είναι η έξοδος για ποτό ή φαγητό στα ξενοδοχεία του κέντρου, τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος από τα μπαρ της πόλης, λόγω των ιδιαίτερων γεύσεων αλλά και λόγω θέας. Ανεβαίνουμε σε δύο ταράτσες αθηναϊκών ξενοδοχείων και μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες της τάσης.

-Η «Ζιζέλ» είναι ένα από τα διασημότερα έργα κλασικού μπαλέτου και ο ομώνυμος ρόλος χαρακτηρίζεται ως «Άμλετ του χορού». Με αφορμή το ανέβασμά της, μέσα στις γιορτές, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, μας μιλούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής, Αντώνης Φωνιαδάκης και οι χορευτές Βαγγέλης Μπίκος και Μαρία Κουσουνή.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Χρήστος Μήτσης, Γιάγκος Αντίοχος, Δέσποινα Ζευκιλή, Βαλσάμης Δουκάκης, Μαρία Κρύου.

Παραγωγή: Kinemax.

Keywords
Τυχαία Θέματα