Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση στην ΕΡΤ3

11:12 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πνεύμα των ημερών αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Το τρίτο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης έχει προγραμματίσει για τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Θείο Δράμα και την Ανάσταση ντοκιμαντέρ,

κλασική μουσική, όπερα, χορό και άλλα αφιερώματα, ενώ αναλόγως εμπλουτίζουν τη θεματολογία τους οι περισσότερες από τις εκπομπές του προγράμματός του.

Η περιφέρεια παραμένει στο επίκεντρο της ΕΡΤ3 με τις απευθείας μεταδόσεις της Ακολουθίας του Επιταφίου και της Ακολουθίας της Αναστάσεως από Ιερούς Ναούς διαφορετικών χωριών του Πηλίου, αλλά και την εορταστική εκπομπή την Κυριακή του Πάσχα στις 13:30 από την Κέρκυρα. Επίσης, η «καρδιά» της Ορθοδοξίας «χτυπάει» στην ΕΡΤ3 με το αφιέρωμα της εκπομπής «Χαρά Θεού» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τους Ρωμιούς της Πόλης σε τρία αντίστοιχα επεισόδια, που μεταδίδονται από τη Μεγάλη Τρίτη έως και τη Μεγάλη Πέμπτη στις οκτώ το βράδυ, ενώ η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 την Κυριακή του Πάσχα στις 17:00 εύχεται «Χριστός Ανέστη» με τους ομογενείς που συμμετείχαν στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ.

Αναλυτικά, το ειδικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 διαμορφώνεται ως εξής:

Μ. Δευτέρα 10.4.2017

15:00 Η σειρά ντοκιμαντέρ « Η ζωή στην εποχή του Ιησού » (Living in the time of Jesus), τριών ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Associated Producers for National Geographic (US) & Vision TV (Canada) 2010, σε σκηνοθεσία Eric Weinthal. Η ζωή στην εποχή του Ιησού είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά που μεταφέρει τους θεατές πίσω στον χρόνο για να δουν την καθημερινή ζωή κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα. Είναι μια ανθρώπινη ιστορία, τοποθετημένη στην Ιουδαία, που ανατρέχει στα εικονικά γεγονότα της Χριστιανικής Βίβλου και εστιάζει στην καθημερινότητα και τη ζωή των απλών ανθρώπων. Το πρώτο επεισόδιο έχει τίτλο: «Η επιβίωση» (Making a living). Ο Ιησούς φέρεται να διώχνει τους εμπόρους από το Ναό και να αναποδογυρίζει τους πάγκους τους. Αλλά ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και ποια χρήματα διαχειρίζονταν; Χρησιμοποιώντας βιβλικές ιστορίες το ντοκιμαντέρ «ανοίγει ένα παράθυρο» μέσα από το οποίο προβάλλονται οι τρόποι με τους οποίους με οι άνθρωποι προσαρμόζονταν στα μέσα και τις ανάγκες τους 2000 χρόνια νωρίτερα. Με την βοήθεια αρχαιολόγων και ειδικών ο Arne Kislenko παρουσιάζει τα επαγγέλματα της εποχής εκείνης. Ξυλουργοί, βοσκοί, έμποροι, καμηλιέρηδες. Πώς γινόταν η καλλιέργεια της γης, η είσπραξη των φόρων, η διαχείριση του Ναού.

Μ. Τρίτη 11.4.2017

15:00 Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή στην εποχή του Ιησού» με τίτλο « Η θεραπεία των ασθενών » (Healing the Sick). Όταν αρρώσταινε κανείς τον πρώτο αιώνα το μόνο που τον έσωζε ήταν η υπόσχεση του Ιησού για ένα θαύμα. Αλλά με τι ακριβώς έμοιαζε η εγχείρηση εγκεφάλου; Υπήρχαν πραγματικά θεραπευτικές ιδιότητες στην Νεκρά Θάλασσα; Ο οικοδεσπότης της σειράς, Arne, ερευνά όλες τις πλευρές του αρχαίου συστήματος υγείας για να ανακαλύψει όσα γνώριζαν – ή όχι – οι άνθρωποι στην εποχή του Ιησού για την ιατρική και τα φάρμακα πριν αρχίσουν να δοκιμάζουν άλλες πρακτικές.

20:00 Η «Χαρά Θεού» της ΕΡΤ3, με τον Γιάννη Μελισσίδη και την Ευαγγελία Βόλνα, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, το ιερότερο κέντρο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο. Δεκαεπτά αιώνες αδιάλειπτης ιστορίας στο Φανάρι. Παρουσιάζεται το ιστορικό, κοινωνικό, οικουμενικό πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μουρτζόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής του Γιάννου Αιόλου.

Μ. Τετάρτη 12.4.2017

20:00 Η «Χαρά Θεού» της ΕΡΤ3 φιλοξενείται στην επί 45 χρόνια κλειστή Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην Πριγκιπόννησο. Η εκκωφαντική σιωπή των άδειων αιθουσών της Σχολής που δίδαξε Πατριάρχες και Ανώτατους κληρικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους διακόνησαν σε όλο τον κόσμο. Παρελθόν αλλά και όραμα για το Μέλλον. Στην εκπομπή μιλά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στη Χάλκη, Ελπιδοφόρος, και άλλοι μοναχοί της Μονής στη Χάλκη.

00:00 Το ντοκιμαντέρ «Βίβλος» παραγωγής ΕΤ3 2011, σε σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη. Για αυτούς που πιστεύουν, η Βίβλος δεν είναι απλά κείμενα σχετικά με τον Θεό, αλλά είναι ο ίδιος ο Λόγος του Θεού. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής, Αυτός και ο συγγραφέας. Στο ντοκιμαντέρ αναδεικνύεται το βιβλικό παρελθόν που στοιχειώνει την εποχή μας με χίλιους τρόπους και που «ανασταίνεται» στους Άγιους Τόπους.

Μ. Πέμπτη 13.4.2017

12:00 Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Αγιοταφίτες» παραγωγής ΕΤ3 2007, σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη. Πάνω από 200 μεγάλα και σπουδαία μοναστήρια κτίστηκαν στους Άγιους Τόπους. Σήμερα επιζούν μόνο επτά, όλα στην έρημο της Ιουδαίας και οι λίγοι μοναχοί που ζουν σ’ αυτά είναι τα απομεινάρια της μεγάλης και άλλοτε πολυπληθούς πολιτείας της ερήμου. Οι τελευταίοι Ελληνορθόδοξοι μοναχοί, φύλακες των πανάγιων προσκυνημάτων της Παλαιστίνης εξιστορούν προσωπικές μαρτυρίες και καταθέτουν την αγωνία τους για το μέλλον της Αγιοταφιτικής κοινότητας. Είναι οι τελευταίοι του Τάγματος των Σπουδαίων που ακόμα υψώνουν την ελληνική σημαία στα μοναστήρια και στα προσκυνήματα.

17:00 Το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ζωή στην εποχή του Ιησού» με τίτλο: «Έγκλημα και τιμωρία». Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, οι φρουροί του Ναού και οι στρατιώτες συνέλαβαν τον Ιησού, ξεκινώντας την πιο κακόφημη δίκη όλων των εποχών. Ποιοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι; Ποιούς νόμους ήταν επιφορτισμένοι να εφαρμόσουν; Τί τους έφερε στο ίδιο σημείο εκείνη τη μοιραία νύχτα; Ο Arne περιφέρεται στη σύγχρονη Ιερουσαλήμ για να συλλέξει στοιχεία γύρω από τους νόμους και την τάξη του πρώτου αιώνα.

20:00 Η «Χαρά Θεού» παρουσιάζει τους «Ρωμιούς της Πόλης». Οι κοινότητες που αναπτύχθηκαν γύρω από τις Ιστορικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα Ελληνικά Σχολειά της Πόλης. Ένα παρόν που δοκιμάζεται, που αντλεί δύναμη από την ιστορία 17 αιώνων. Ζωγράφειο, Μεγάλη του Γένους Σχολή, Παναγία η Μουχλιώτισσα, Φανάρι, Νιχώρι, Θυρανοίξια με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Φερίκιοϊ.

00:30 «Ιερά Πάθη» (Stabat Mater). Η Ρωσίδα σοπράνο με διεθνή καριέρα Anna Netrebko σε μια εξαιρετική ερμηνεία ενός από τα ωραιότερα θρησκευτικά έργα του 18ου αιώνα του Τζιοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι. Πρόκειται για ένα μαγευτικό κοντσέρτο μαζί με την κοντράλτο Marianna Pizzolato και την ορχήστρα Staatskapelle Dresden υπό την διεύθυνση του Bertrand de Billy στοn μπαρόκ ναό της Παναγίας στη Δρέσδη. Το Stabat Mater είναι το τελευταίο και πιο φημισμένο έργο του Περγκολέζι, που πέθανε σε ηλικία 26 χρόνων το 1736. Βασίζεται σε έναν λατινικό ύμνο του 13ου αιώνα προς τη Μητέρα του Ιησού που θρηνεί τον Γιο της πάνω στον σταυρό. Πρόκειται για μία ωριαία παραγωγή της ZDF και της UNITEL CLASSICA, 2010.

Μ. Παρασκευή 14.4.2017

8:00 Ακολουθία Μεγάλων Ωρών – Εσπερινός της Αποκαθήλωσης σε απευθείας σύνδεση με τον Ι. Ν Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

12:00 «Ο Δρόμος του Μαρτυρίου» ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΤ3 2006 του Νίκου Βεζυργιάννη που ακολουθεί το μονοπάτι της θυσίας του Θεανθρώπου, στην έρημο της Ιουδαίας και την ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ και ανακαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία για την ιερότητα της πίστης στην αγάπη και την ανατροπή. Ένα μοναδικό πνευματικό ταξίδι για τη μαρτυρική πορεία του Χριστού από το Όρος των Πειρασμών μέχρι τον Γολγοθά.

16:00 Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Αγιοταφίτες».

19:00 Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου σε απευθείας σύνδεση με τον Ι. Ν Αγίας Μαρίνας στον Κισσό Πηλίου.

22:00 Μπερλιόζ, Ρέκβιεμ (Berlioz, Requiem) σε α΄ προβολή. Στον υποβλητικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων ο Gustavo Dudamel διευθύνει ένα μεγαλειώδες μουσικό έργο, μια αληθινή μυσταγωγία, την οποία παρακολούθησαν στις 22 Ιανουαρίου 2014 χίλιοι διακόσιοι θεατές. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Γαλλίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Βενεζουέλας Σιμόν Μπολιβάρ και η Χορωδία της Ραδιοφωνίας της Γαλλίας. Σολίστ: Andrew Staples. (Σε επανάληψη το Μ. Σάββατο στις οκτώ το πρωί)

Μ. Σάββατο 15.4.2017

21:30 Βραδιά Όπερας: «Μωυσής» (Mose) σε α΄ προβολή. Πρόκειται για ιταλική διασκευή του έργου του Ροσσίνι «Μωυσής και Φαραώ» που έγραψε για την Όπερα του Παρισιού το 1827. Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο της Expo Milano 2015, στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, μέσα σ’ ένα μεγαλειώδες σκηνικό, που είναι ο ίδιος ο ναός, και μόνο με τη χρήση φωτιστικών εφέ. Στον ρόλο του Μωυσή είναι ο πολυβραβευμένος βαρύτονος με σπουδαία καριέρα και στον κινηματογράφο Ruggero Raimondi και στον ρόλο του νεαρού Αμενόφι, γιου του Φαραώ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την ανιψιά του Μωυσή ο τενόρος Luciano Ganci. Ξεχωρίζουν η Isabelle Kabatu, μητέρα του Αμενόφι και η νεαρή Lydia Tamburrino, ανιψιά του Μωυσή. Την ορχήστρα διευθύνει ο Francesco Quattrocchi. Η παραγωγή είναι της Veneranda Fabbrica del Duomo di Milano, 2015.

23:00 Ακολουθία Αναστάσεως σε απευθείας σύνδεση με τον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής, στην Τσαγκαράδα Πηλίου.

00:30 «Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν από τον Μωρίς Μπεζάρ» (The Ninth Symphony by Maurice Bezart) σε α΄ προβολή. Η συναρπαστική παράσταση της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν από τον κορυφαίο χορογράφο Μωρίς Μπεζάρ έχει γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Το χαρμόσυνο μήνυμα της, η διακήρυξη της παγκόσμιας αδελφότητας παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. «Alle Menschen werden Brüder» (Όλοι οι άνθρωποι θα είναι αδέλφια) είναι το ισχυρό μήνυμα που εκπέμπει η απαράμιλλη μουσική και χορογραφία. Από το στάδιο του NHK Hall τον Νοέμβριο του 2014 στο Τόκιο 250 χορευτές και μουσικοί στέλνουν αυτό το μήνυμα έξω στον κόσμο. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ με διευθυντή τον Ζούμπιν Μέτα, η χορωδία Ritsuyukai Choir και τα μπαλέτα Béjart Ballet Lausanne & The Tokyo Ballet. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή ΕuroArts Music με NHK & WDR/arte.

Κυριακή του Πάσχα 16.4.2017

10:00 Η «Πασχαλινή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης» σε α΄ προβολή, που μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 10.4.2017, περιλαμβάνει την αριστουργηματική «Συμφωνία της Αναστάσεως» του Μάλερ. Το έργο απαιτεί τεράστιο καλλιτεχνικό δυναμικό και έτσι στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συμπράττουν με την Κ.Ο.Θ, δύο σπουδαίες λυρικές τραγουδίστριες: η Michaela Kaune και η Manuela Bress και δύο χορωδίες σε πλήρη σύνθεση, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η εξ ανατολών προσκεκλημένη Istanbul European Choir. Η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Γεώργιου Βράνου. Η τηλεοπτική σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μπότσου και η παραγωγή του Αργύρη Δούμπλατζη και της Βίλης Κουτσουφλιανιώτη.

11:30 Το επεισόδιο « Στον χορό – Ο πρωτοχορευτής σε τέσσερις πράξεις» από τη σειρά «Ελλήνων Δρώμενα» της ΕΡΤ3 σε σκηνοθεσία Αντώνη Τσάβαλου και έρευνα του ίδιου και της Μαρίας Τσαντέ. Ο τηλεθεατής μυείται στα μυστικά του παραδοσιακού χορού και στην ιδιαίτερη σχέση του πρωτοχορευτή με τους μουσικούς και τους συγχορευτές του σε τέσσερις τόπους της Ελλάδας, τα Γιάννενα, τη Θεσπρωτία, την Κρήτη, και την Κάρπαθο. Ο φακός καταγράφει τις σχέσεις και τους κώδικες συμπεριφοράς στη χορευτική σκηνή, τη δράση και την αντίδραση του πρωτοχορευτή με τους μουσικούς στο γλέντι και όλες τις πτυχές ενός χορευτικού τελετουργικού.

12:00 Το επεισόδιο «Καλαμπάκα- Μετέωρα» της σειράς «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» της ΕΡΤ3 με τον Γιώργη Μελίκη, σε έρευνα Γιώργου Κατσαΐτη. Η εκπομπή γιορτάζει την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμπάκα με φόντο τα Μετέωρα. Χοροί, λαϊκά δρώμενα, ιδιότυπες ευχές, κόκκινα αυγά, σουβλιστά αρνιά συγκροτούν το πασχαλινό γλέντι, όπως καταγράφεται και φτάνει ως τις μέρες μας, με τα έντονα χαρακτηριστικά εθιμικά και λαογραφικά στοιχεία.

13:30 Η δίωρη εορταστική εκπομπή «Πάσχα στην Κέρκυρα», με την Έλσα Ποιμενίδου και τον Χάρη Αρβανιτίδη, παραγωγής ΕΡΤ3, 2017, σε α΄ προβολή. Η εκπομπή εύχεται «Χριστός Ανέστη» από την «αρχόντισσα» του Ιονίου, την Κέρκυρα. Παρουσιάζει όλα τα πασχαλινά έθιμα και τη μουσική παράδοση του νησιού, «τραγουδά» και «χορεύει» υπό τους ήχους των φιλαρμονικών και των κανταδόρων. Η αρχισυνταξία είναι της Τζένης Ευθυμιάδου και του Ξάνθου Χύτα, η σκηνοθεσία του Απόστολου Τσιτσούλη και η παραγωγή της Έφης Γκούντα και του Θεόδωρου Τσέπου.

17:00 Η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 με τη Χρύσα Σάμου, σε α΄ προβολή, παρακολουθεί το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ και εύχεται στον απανταχού ελληνισμό μαζί με τους ομογενείς από την καρδιά της γερμανικής πόλης. Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, όπως ο Σύλλογος «Εν Δράση» της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα και το Γυμνάσιο του Λάιμπνιτς και εθνικοτοπικοί σύλλογοι από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μας ταξιδεύουν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, τη Θράκη και την Κρήτη. Η Φωτεινή Δάρρα μας μυεί μεταξύ άλλων στα διαχρονικά αριστουργήματα του Μ. Θοδωράκη, του Μ. Χατζιδάκι, η Λουκία Βαλάση με το σαντούρι της προσθέτει ηχοχρώματα αλησμόνητων πατρίδων, οι Rebetology με τους Βaildsa και τους Gadjo Dilo τραγουδούν ιδιαίτερα τραγούδια σε συνδυασμό σύγχρονων και ρεμπέτικων ακουσμάτων. Ξεχωριστές στιγμές από τα ομογενειακά μουσικά σχήματα επί της ανοιχτής σκηνής που στήθηκε μπροστά στο δημαρχείο του Ντίσελντορφ. Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι του Γιώργου Γεωργιάδη, η σκηνοθεσία της Τάνιας Χατζηγεωργίου και η διεύθυνση παραγωγής του Θέμη Μαυροπεραστή.

21:00 Το εορταστικό πρόγραμμα «Στο Γεντί Κουλέ είναι ωραία – Οι μουσικοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν». Ένα δίωρο πρόγραμμα παραγωγής ΕΤ3 2008, που γυρίστηκε στο Επταπύργιο με τη συμμετοχή Θεσσαλονικέων λαϊκών τραγουδιστών με την ορχήστρα του Χρήστου Μητρέντζη και τη συμμετοχή του Παφρανίδη στο μπουζούκι, ενώ τα τμήματα της πρόζας καλύπτει ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Συμμετέχουν: Μαριώ, Αγάθωνας, Γ. Ξηντάρης, Μ. Κανά, Γ.Ζήκας, Λ. Καλημέρη, Δ. Ζερβουδάκης, Δ. Νικολούδης, Παγιούλα, Π. Καραδημήτρης, Δάνης, Μ. Μποζίκη. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Καραθανάση και η διεύθυνση παραγωγής του Δημήτρη Βέττα.

Keywords
ανάσταση, ερτ3, ερτ3, ανάσταση, εβδομαδα, μεγαλη εβδομαδα, national geographic, δραμα, πασχα, κερκυρα, time, jesus, vision, canada, eric, ιησούς, sick, εκκωφαντική, ετ3, συλληψεις, anna, zdf, θεσσαλονικη, γαλλια, expo, milano, γιου, isabelle, lydia, tokyo, music, istanbul, european, ελλαδα, κρητη, δραση, συμμετοχή, αγαθωνας, κλειστα επαγγελματα, κλειστα σχολεια, δωρο πασχα, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, σχολεια, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, οικουμενικο πατριαρχειο, η ζωη, μιλα, lydia, ιησούς, τσαγκαραδα, ετ3, ευχες, ζερβουδακης, ηθοποιος, θρακη, θρησκευτικα, ιατρικη, ιερουσαλημ, ισραηλ, καθημερινη, καριερα, κωνσταντινουπολη, μητερα, μουσικη, ντοκιμαντερ, πλαισιο, προγραμμα, τηλεθεατης, τραγουδια, χυτα, music, time, zdf, αγαπη, αυγα, αγωνια, ανιψια, απλα, βιβλος, βοηθεια, βραδια, βραδυ, γεγονοτα, γεωργιου, γιαννενα, γεντι κουλε, γιου, γλεντι, δαρρα, δευτερο, δευτερα, διευθυνση, δυναμη, δικη, δρεσδη, δρομος, δρωμενα, δυναμικο, διωρο, εγχειρηση, εφε, εθιμα, εκκωφαντική, ελσα, εργα, επαγγελματα, εποχη, επτα, ερευνα, ευαγγελια, ζωη, τζιοβανι, εμποροι, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, θαυμα, θειο, θεολογικη σχολη, θεσσαλια, θεσπρωτια, ιησου, ιστορικο, κλασικη μουσικη, κοκκινα αυγα, κυριακη του πασχα, λουκια, μεγαρο μουσικης, μιχαηλιδης, μπετοβεν, μπουζουκι, μετεωρα, μυστικα, ντισελντορφ, οκτω, οπερα, οραμα, ορος, πεθανε, πεμπτη, πασχαλινα εθιμα, ρεκβιεμ, ρολο, σαββατο, σεναριο, σειρα, συμμετοχή, σιωπη, σκηνοθεσια, σοπρανο, συλλογοι, σχηματα, τοκιο, τρια, τριτη, φαναρι, φαρμακα, φεστιβαλ, φτανει, φοντο, χαλκη, αιωνες, anna, εκκλησιες, εκπομπες, ελληνικα, ελπιδοφορος, επεισοδια, eric, φακος, φυλακες, γιορτη, ηπειρο, ιδιαιτερα, ιδιαιτερη σχεση, istanbul, isabelle, κειμενα, καρδια, κωδικες, κυριακη, milano, μπροστα, μωυση, ναος, national geographic, ορχηστρα, ρωσιδα, σημαια, σκηνη, expo, ταξιδι, tokyo, υγειας, vision, european
Τυχαία Θέματα