«Με την Ιταλία δεν ανήκουμε στην ίδια σεισμική γειτονιά» – Έτοιμη η Ελλάδα να παράσχει βοήθεια (video)

00:51 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι η δόνηση των 6,2 ρίχτερ που σημείωσε στην κεντρική Ιταλία είναι και η κύρια της σεισμικής ακολουθίας εξέφρασε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας από το στούντιο της ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα στον ιταλικό χώρο δεν επηρεάζει

τον ελληνικό.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η δόνηση ήταν αναμενόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούσε κάποιος να την προβλέψει με ακρίβεια, καθώς προήλθε από το τελευταίο κομμάτι του ρήγματος κάτω από τα Απένινα Όρη που δεν είχε «σπάσει» κατά τους πέντε μεγάλους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

Για την ιταλική επικράτεια, είπε, πως πλέον υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθούν παρακείμενα ρήγματα, ωστόσο υπήρξε κατηγορηματικός, όσον αφορά στον ελληνικό χώρο, ο οποίος, όπως είπε δεν επηρεάζεται διότι δεν ανήκουμε στην ίδια «σεισμική γειτονιά».

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στις εκτεταμένες καταστροφές και στην απώλεια τόσων ανθρώπων, οι επιστήμονες δείχνουν το μικρό εστιακό βάθος και την κακή κατάσταση των κτιρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα