Με τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ της ΕΡΤ3 στο Τάρπον Σπρινγκς (ΗΠΑ) , Β’ Μέρος (trailer)

17:01 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο β’ μέρος η εκπομπή παρουσιάζει τους Έλληνες ομογενείς και τις δραστηριότητές τους μέσα από τους εθνοπολιτιστικούς συλλόγους των Καλύμνιων και των Χαλκιτών. Αναλυτικά ρεπορτάζ που αφορούν την σπογγαλιεία και το εμπόριο σφουγγαριών, την συντήρηση των τεράστιων γεφυρών στις ΗΠΑ, τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων του Τάρπον.
Επίσης η εκπομπή αναζητά ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και ανάπτυξη της περιοχής και ανθρώπους που γνώρισαν τους μεγάλους Έλληνες

μουσικούς που έζησαν και δημιούργησαν εκεί όπως ο Γιώργος Θεολογίτης, ο επονομαζόμενος Κατσαρός, ο Σπύρος Σκορδίλης κ.α καθώς και για το σύντομο χρονικό διάστημα που έζησε στο Τάρπον Σπρίνγκς ο Στέλιος Καζαντζίδης. Ο Μπάμπης Κουλαξίζης, της γνωστής μουσικής οικογένειας ακορντεονιστών, θυμάται μεγάλες και μικρές στιγμές που έζησε στη μουσική του πορεία δίπλα στα μεγαλύτερα αστέρια του Ελληνικού πενταγράμμου στις εμφανίσεις τους στις ΗΠΑ. Τέλος θα γνωρίσουμε τα πρότυπα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» όπου διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα καθώς και η ελληνική ιστορία και παράδοση αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών τους.

Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Διεύθυνση παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής

Παρουσίαση: Χρύσα Σάμου Μητρέγκα

Keywords
Τυχαία Θέματα