Με θέρμη η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων

15:27 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον νέο της Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, υποδέχθηκε με θέρμη και κάθε επισημότητα το περασμένο Σάββατο η Καλαμπάκα και η Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων.

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλειάδας Αρχιερέων, των τοπικών Αρχών και εκατοντάδων πιστών. “Σας δίνουμε το χέρι μας, για μία κοινή πορεία για το καλό του τόπου μας και του λαού μας,

σηκώνοντας ανάστημα στην ισοπέδωση που κυριαρχεί γύρω μας ”, τόνισε στον λόγο του ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον προκάτοχό του, Μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ και ζητώντας από τον νέο Μητροπολίτη “να γίνει ο νέος πνευματικός μας ηγέτης”. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τον καλωσόρισε ένθερμα και με ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της τοπικής Εκκλησίας για την περιοχή, λόγω και της Μετεωρίτικης πολιτείας. Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κατευθύνθηκε εν πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, όπου έγινε και η εγκατάστασή του, με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, να τον υποδέχεται με τη δέσμευση για “για κοινή πνευματική πορεία…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα