Με εξειδίκευση μέτρων-αντιμέτρων συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

07:26 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο τραπέζι των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να τεθούν σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ζητήματα του υπουργείου εργασίας.

Στην κορυφή της σημερινής ατζέντας των διαπραγματεύσεων, ένα θέμα κατ’ εξοχήν κοινωνικό, που αναμένεται να δώσει, με την εφαρμογή του, σημαντική «ανάσα» στους πολίτες, και δη τους ασθενέστερους. Σε συνέχεια, έτσι, των ανακοινώσεων στο τελευταίο Eurogroup, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν το πρόγραμμα απασχόλησης που αφορά 100.000 θέσεις εργασίας, ύψους έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην εξειδίκευση των μέτρων και των

αντίμετρων, προχωρούν πλέον κυβέρνηση και κουαρτέτο, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών την Τετάρτη.

Παρουσιάστηκαν οι ελληνικές προτάσεις και ορισμένα μέτρα είναι σε πολύ καλό δρόμο, σε κάποια άλλα ζητούνται τεχνικές λεπτομέρειες και σε κάποια άλλα σημειώνονται διαφωνίες, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Για το δημοσιονομικό κενό 2018 και 2019, η κυβερνητική πηγή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τελικές απαιτήσεις να είναι μικρότερες από 3,6 δισ. ευρώ, καθώς το ΔΝΤ εκτιμάται ότι θα αποτυπώσει στις προβλέψεις του και τα στοιχεία του προϋπολογισμού μετά τον Νοέμβριο.

Τα θέματα αυτά παραπέμπονται σήμερα Πέμπτη στα τεχνικά κλιμάκια τα οποία χθες συναντήθηκαν και με τους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι επισήμαναν τον κίνδυνο μιας νέας αβεβαιότητας και ζήτησαν να κλείσει η αξιολόγηση.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑ

Σχετική είδηση: Στο τραπέζι όλα τα μέτρα-αντίμετρα για το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα