Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΠΟΛΙΤΙΚΗΈντυπη Έκδοση

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο ση­μείο της Ελλάδας, εκεί ό­που την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα ο ποιη­τής Άγγελος Σικελιανός και η σύζυγός του Εύα θέ­λησαν να δημιουργήσουν έναν νέο πνευματικό ομφαλό της γης, στους Δελ­φούς, θα διεξαχθεί και φέτος το ομώνυμο 2ο Οι­κονομικό Φόρουμ. Η πο­ρεία της Ευρώπης, του κόσμου και της χώρας θα συναντηθούν εκεί όπου κάποτε φιλοξενούνταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κό­σμου, με τους ομιλητές να προσπαθούν να δώ­σουν πολύ πιο σαφείς και καίριες απαντήσεις

σε σύ­γκριση με εκείνες της... Πυθίας!

Στο επίκεντρο των πάνελ κα ι των θεματικών ενοτήτων του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα βρεθούν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και διεθνών οργανισμών, ση­μαντικά think tanks του εξωτερικού, νυν και πρώην υπουργοί, πρώην πρω­θυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκ­πρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η «βεντάλια» των συζητήσεων θα «ανοίξει» σε τέσσερις βασικούς άξο­νες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανα­κατατάξεις, ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθ­μίσεων και ζητήματα οικονομικής α­νάπτυξης. Στις επιμέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες έχουν στόχο να εξειδικεύσουν και να αναδείξουν τις συζητήσεις, θα συμμετάσχουν κο­ρυφαίοι Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες.

Οι πύλες του ετήσιου Οικονομι­κού Φόρουμ των Δελφών θα ανοί­ξουν σήμερα, Πέμπτη, το α­πόγευμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρ­ξή του. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και κατά τη διάρκεια

των τεσσάρων ημερών 250 και πλέον προσωπικότητες θα συζητήσουν 41 θέμα­τα που «ακουμπούν» την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της Ελλά­δας.

Το μέλλον της Ευρώπης, η σύνδεση χρέους και ανά­πτυξης, το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυ­ξη είναι τα θέ­ματα που θα τεθούν επί τάπητος στα πάνελ του συνεδρί­ου και στις παράλ­ληλες συνεδρίες.

Μεταξύ των ομιλητών θα βρεθούν ο αντιπρό­εδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και δι­ευθυντής του οικονο­μικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόε­δρος της Δημοκρατικής Συμπαράτα­ξης Φώφη Γεννηματά, ο επικεφα­λής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδω­ράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τρά­πεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο προκάτοχός του Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής του τομέα οικονομικών και στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Ρολφ Στράουχ, ο πρόεδρος της Ευρωπα­ϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, ο επικεφαλής της αποστο­λής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, οι Ευρωπαίοι επίτροποι Δημήτρης Α- βραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Μαρ­γαρίτης Σχοινάς.

Επίσης στα πάνελ του Οικονομι­κού Φόρουμ θα τοποθετηθούν τρεις πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Σημίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι (Ιταλία) και Τζίπι Λίβνι (Ισρα­ήλ).

οικονομικό φόρουμΔελφοίΕυρώπηΠροκόπης ΠαυλόπουλοςIssue: 1958Issue date: 2-3-2017Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα