Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη (video)

09:03 1/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 39 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ αυτών και 16 ξένοι υπήκοοι, ενώ 69 είναι οι τραυματίες από τα πυρά ενόπλου που παραμένει ασύλληπτος, μετά από την επίθεση σε πλήθος που γιόρταζε την πρωτοχρονιά στο νυχτερινό κέντρο Reina στην περιοχή Ορτακιόι, της Κωνσταντινούπολης.

İşte ilk götüntüler. 40 civarı yaralı olduğu belirtiliyor. pic.twitter.com/FExbV7e7Qy

— Murat

Şahin (@SunucuSpiker) December 31, 2016

Για τρομοκρατική επίθεση έκανε εξ’αρχής λόγο ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν και επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες τόνισε ότι ο ένοπλος μιλούσε αραβικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχουν αναγνωριστεί 21 από τους νεκρούς και τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ο Σοϊλού τόνισε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης διαφεύγει.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες που είχαν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης νωρίτερα, κατά τις οποίες ο ένοπλος που εισήλθε στο κέντρο ντυμένος Αη Βασίλης και εκτέλεσε εν ψυχρώ αστυνομικό στην είσοδο, είναι νεκρός.

Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν έως και 700 άνθρωποι, σύμφωνα με τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να γλιτώσουν.

Την απερίφραστη καταδίκη του για τη «βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση», εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του, εκφράζει επίσης «αμέριστη συμπαράστασή στον τουρκικό λαό» και απευθύνει «ειλικρινή συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Την επίθεση καταδίκασε η προεδρία των ΗΠΑ, ενώ συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό εξέφρασαν ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ και η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
konstantinoupoli epeisodio protoxronia
Τυχαία Θέματα