Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

18:54 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα θεσμό δημιουργίας και Πολιτισμού, εγκαινιάζει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, που θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα, στο πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», Μικράς Ασίας 24 στο Κερατσίνι στις 8μμ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Παρακολουθώντας από κοντά τις καλλιτεχνικές δράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίες παρουσιάζονται μεμονωμένα στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, επιθυμούμε μέσω του Φεστιβάλ να προσδώσουμε σε αυτές

έναν συστηματικό, οργανωμένο και συλλογικό χαρακτήρα.

Σκοπός μας είναι να παράσχουμε στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προβάλουν τη δική τους ξεχωριστή ματιά για τον κόσμο μέσα από τον πλούτο των θεατρικών έργων.

Πιστεύουμε, εξάλλου, ότι με τον τρόπο αυτό δίνουμε στους δημότες μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πρωτοποριακό έργο που παράγεται στα σχολεία, να αναγνωρίσουν την προσφορά των εκπαιδευτικών και να ανακαλύψουν τις δεξιότητες των παιδιών μας».

Eπίσης ο Δήμος αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και τίμησαν με τη συμμετοχή τους την πραγματοποίηση του Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ. Ευχαριστούμε, επίσης, το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου του οποίου η συμμετοχή με το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα», του Mike Kenny πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Η Δημοτική Αρχή, θεωρώντας ότι η τέχνη είναι ένας τρόπος αντίστασης στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, συνδράμει τις προσπάθειες για αυτοέκφραση και στηρίζει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Φιλοδοξούμε ότι το Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ θα τύχει θερμής ανταπόκρισης, ώστε να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να συμπεριλάβουμε σε αυτό και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα