Δυτική Μακεδονία: Επίσκεψη αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

11:16 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοζάνη: Π.Πολάκης: Πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας η στήριξη των Νοσοκομείων

Στις προσλήψεις που αναμένονται άμεσα στο Νοσοκομείο Κοζάνης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και στην αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στις υποδομές του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, αφού πρώτα άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων στις δομές υγείας της περιοχής. Ο κ. Πολάκης τόνισε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας και την πολιτική βούληση

του για την στήριξη των Νοσοκομείων και την άμεση στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να κρατηθούν τα νοσοκομεία όρθια, δηλώνοντας ότι το σύστημα θα αρχίσει να σταθεροποιείται με την επιπρόσθετη χρηματοδότηση καθώς και την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, είτε από διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί, είτε όσων είναι σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται και νέα προκήρυξη μέσα στον Ιούνιο. Η πρόσληψη επτά γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Κοζάνης θα είναι μια τονωτική ένεση υπογράμμισε ο κ. Πολάκης σημειώνοντας ακόμα ότι θα δοθεί παράταση της σύμβασης γιατρών αλλά και εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων που τα τελευταία τρία χρόνια εργάζονται στα νοσοκομεία. Παράλληλα ανακοίνωσε την απόφαση για την δημιουργία 402 περιφερειακών αγροτικών ιατρείων σε άγονες γραμμές, με τους γιατρούς που θα τα στελεχώσουν να λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε ακόμα ότι με την έλευση των Διοικητών μέχρι το τέλος της βδομάδας αλλά και την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού στα Νοσοκομεία της Κοζάνης κατά 300.000, φτάνοντας στα 3 εκ. 100 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να επιλύονται τα προβλήματα που προκύπτουν, διαφορετικά θα υπάρχει θέμα διοικητικής ανεπάρκειας.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης τόνισε ότι χρειάζεται μια γενναία παρέμβαση κάτι που πρέπει γίνει άμεσα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Πτολεμαΐδα: Εντός του Ιουνίου ο διαχωρισμός των Νοσοκομείων

Εντός του Ιουνίου θα πρέπει να αναμένεται η οριστική απόφαση για τους διαχωρισμούς των Νοσοκομείων, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου κατά την επίσκεψη του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, προσθέτοντας ότι η διασύνδεση τους δεν προσέφερε τίποτε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά διευκόλυνε κάποια τοπικά συμφέροντα. Στην είσοδο του Νοσοκομείου, ομάδα από την Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας διαμαρτυρήθηκε για τη διάλυση της Υγείας και τη λήψη σκληρών αποφάσεων της κυβέρνησης για τον λαό, με τον κ. Πολλάκη, να απαντά ότι μετά από έξι χρόνια σταματά η πορεία προς τον κατήφορο, παραθέτοντας συγχρόνως στοιχεία για τις αυξήσεις των κονδυλίων στην Υγεία. Στην ομιλία του προς τους φορείς της Υγείας, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και πολιτών, επεχείρησε διεξοδική αναφορά στα θέματα που ταλανίζουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, κάνοντας λόγο για 25 προσλήψεις επιστημονικού δυναμικού και λοιπού προσωπικού που θα γίνουν άμεσα, ενώ στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι επιλογές του συνόλου των Νέων Διοικητών των Νοσοκομείων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Δυτική Μακεδονία: Εξοπλίστηκε το ΕΚΑΒ με 14 νέα ασθενοφόρα

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη παραδόθηκαν τα 14 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα που θα καλύψουν τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νέο κτήριο του ΕΚΑΒ, το οποίο ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρουσία στελεχών της υγείας και των εργαζομένων. Η ανανέωση του στόλου με τα 14 καινούργια ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη παροχή επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας ώστε να λειτουργήσει ένα ΕΚΑΒ με σύγχρονες προδιαγραφές που θα καλύπτει πλήρως τα Κέντρα Υγείας και τις νοσοκομειακές μονάδες της Περιφέρειας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Δυτική Μακεδονία: Δριμύ κατηγορώ στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον χώρο της υγείας

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα σταματήσει τον κατήφορο των προηγούμενων έξι χρόνων στον χώρο της υγείας τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης των 14 καινούργιων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Πολάκης άσκησε δριμύ κατηγορώ στις κυβερνήσεις από το 1996 μέχρι το 2009 για τον τρόπο που δαπάνησαν τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία για την υγεία. Σε ότι αφορά στην παραλαβή των 14 ασθενοφόρων για την περιοχή στο σύνολο των 90 σε όλη την χώρα, χαρακτήρισε ως αμαρτωλή την ιστορία του διαγωνισμού, η οποία ξεκίνησε το 2007 και στην συνέχεια μπλοκαρίστηκε για 4 χρόνια, ενώ ακολούθησαν τρεις αλλαγές στις διοικήσεις του ΕΚΑΒ, όπως είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν τα βρίσκανε στην μίζα, γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός». Κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης, «συντομεύθηκε η διαδικασία ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο από έξι μήνες σε δεκαπέντε ημέρες και έτσι έγινε εφικτή η προμήθεια των ασθενοφόρων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στην Υγεία, στην προσπάθεια του υπουργείου για προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Στάθηκε ακόμα στο νομοσχέδιο για τις προμήθειες οποίο χαρακτήρισε «ως μεγάλη επανάσταση αντίστοιχη με αυτή του ΕΣΥ, με στόχο τα χρήματα που δαπανώνται να επιστρέφουν στους πολίτες». Σε ότι αφορά στις προσλήψεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ακόμα ότι «Προκηρύχθηκαν 985 θέσεις λοιπού μόνιμου προσωπικού νοσοκομείων», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Ένα σαπισμένο κράτος και μια σαπισμένη διαδικασία, είχε ως αποτέλεσμα οι οριστικοί πίνακες να βγούνε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη: Δέσποινα ΑΜΑΡΑΝΤΊΔΟΥ

The post Δυτική Μακεδονία: Επίσκεψη αναπληρωτή Υπουργού Υγείας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα