Μάχη με τον χρόνο και τους μετασεισμούς – Θρήνος και θυμός (video)

19:30 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με τη RAI σε 268 ανέρχονται οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Ιταλία και ισοπέδωσε πολλά χωριά στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι αρχές προειδοποιούν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, την ώρα που συνεχίζονται οι τιτάνιες προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να ανασύρουν εγκλωβισμένους από τα ερείπια. Ξεπερνούν τους 365 οι τραυματίες.

Πόλεις-φαντάσματα

Ο χρόνος σταμάτησε στην κεντρική Ιταλία, εκεί όπου ο φονικός σεισμός έσπειρε τον θάνατο και

έσβησε από το χάρτη ολόκληρα χωριά.

#Terremoto, due bambini estratti dai #vigilidelfuoco da sotto le macerie ad Amatrice! Il video del salvataggio pic.twitter.com/MDT1ZN0RRJ

— Vigili del Fuoco (@emergenzait) August 24, 2016

Η Αματρίτσε, μία από τις πιο όμορφες ιστορικές πόλεις της Ιταλίας, καταστράφηκε σε ποσοστό 75% και είναι μια πόλη-φάντασμα – το ίδιο και η Πεσκάρα ντελ Τρόντο και η Ακούμολι.

Μια μέρα πριν από τον σεισμό, οι πόλεις αυτές ήταν γεμάτες τουρίστες, Ιταλούς και ξένους, που είχαν σπεύσει στην περιοχή για το φημισμένο φεστιβάλ της σάλτσας Αματριτσάνα. Στο ξενοδοχείο «Ρόμα» αγνοείται η τύχη 29 από τους 32 επισκέπτες.

Οι αρχές και ο Ερυθρός Σταυρός μοιράζουν τρόφιμα και νερό στους σεισμοπαθείς, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι υπόσχεται ότι ούτε ένας άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια.

Για πολλούς στη Ιταλία, ο θυμός είναι μεγαλύτερος από τον θρήνο. Τα ερωτήματα πληθαίνουν γιατί η περιοχή δεν είχε καλύτερη αντισεισμική προστασία, καθώς είχαν δεσμευθεί ένα δισ. ευρώ για τον σκοπό αυτό μετά τον σεισμό στη Λ’ Άκουιλα το 2009.

Το σχολείο και το νοσοκομείο της Αματρίτσε υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, ενώ στην Ακούμολι κατέρρευσε το καμπαναριό της εκκλησίας πάνω σε σπίτι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τετραμελής οικογένεια.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ιταλική τηλεόραση

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/FLAVIO LO SCALZO, EPA/MASSIMO PERCOSSI

Σχετική είδηση: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών του σεισμού στην Ιταλία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα