Μ. Βαρβιτσιώτης στη Μόρια: «Εκρηκτική κατάσταση, ο κ. Μουζάλας να ζητήσει συγνώμη από τους νησιώτες»

11:10 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη στο hot spot της Μόριας πραγματοποίησε το Σάββατο το μεσημέρι ο υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μίλησε για «εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και το hot spot της Μόριας». Χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη «για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί βρίσκονται εδώ στοιβαγμένοι 6.500 άνθρωποι σε ένα χώρο που μπορούν να μείνουν 2.500 και είναι απαράδεκτη γιατί καταδικάζει το νησί της Λέσβου σε μια ιδιότυπη ομηρία».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης

αναφέρθηκε στις «ευθύνες που πρέπει ν’ αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση και να προχωρήσει τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, να λειτουργήσει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με αθρόες επιστροφές ανθρώπων που δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα και να θωρακίσει τα θαλάσσια σύνορά μας.
Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «ο κ. Μουζάλας απέτυχε στην απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη και επέστρεψε στα υπουργικά του καθήκοντα. Ελπίζω να αναλάβει και τις ευθύνες του απέναντι στον Ελληνικό λαό και να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους νησιώτες τους οποίους έχει καταδικάσει σε μια ιδιότυπη ομηρία.»

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου, Στρατή Καραγεωργίου αναχώρησε το Σάββατο το απόγευμα από το νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα