Μ. Τζούφη : «Δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχείρημα για να μην συγκροτήσουμε το ΕΣΡ» (video)

16:41 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έγινε κοινός τόπος πλέον ότι αυτοί που εκπέμπουν πρέπει να πληρώνουν και να ελέγχονται. Αποκαλύφθηκε η πρόθεση της ΝΔ. Δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχείρημα να μην μπορέσουμε να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ» δήλωσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον κίνδυνο παραγραφής, στο τέλος του χρόνου, χιλιάδων υποθέσεων που αφορούν ελέγχους

για φοροδιαφυγή, αναφέρθηκε στην αντίρρηση που εκφράζουν οι θεσμοί στις παρατάσεις που αφορούν προθεσμίες παραγραφής, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενη στο θέμα των συντάξεων επεσήμανε ότι «αυτό που μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να μην περικοπούν οι κύριες, που είχαν ήδη περικοπεί 11 φορές». «Δυστυχώς, δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τις επικουρικές» πρόσθεσε θυμίζοντας, παράλληλα, ότι «η εναλλακτική λύση, που ήταν και πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια περί πολιτικών συνεργασιών ανέφερε ότι «το κομμάτι της ονομαζόμενης κεντροαριστεράς συνεργάστηκε σε αγαστή σύμπνοια με τη ΝΔ». «Ακόμη είναι ιδιαίτερα ρευστό το τοπίο, αλλά σε πολύ δύσκολα θέματα πρέπει να αναζητούνται σύμμαχοι είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό πεδίο» σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ και το πάγιο αίτημα της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τόνισε:«αγωνία της ΝΔ είναι, αν επιτύχουμε στο οικονομικό επίπεδο, ότι πλέον δε θα έχει τη δυνατότητα να πάρει την κυβερνητική εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα