Λουκέτο μπαίνει τελικά στο 12ο δημοτικό Θεσσαλονίκης

13:36 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λουκέτο μπαίνει τελικά στο 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπως ξεκαθαρίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε η λειτουργική αναστολή του. Το 40 ετών λυόμενο κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Μαρίας Κάλλας. κρίθηκε ακατάλληλο για τη στέγαση μαθητών. «Δεν μπορούν να λειτουργούν σχολεία

σε αυτές τις συνθήκες. Το θέμα έχει λήξει», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Δημαρέλος, ανακοίνωσε πως το 95% των μαθητών του σχολείου θα μεταφερθεί στο 11ο, το 3ο, το 17ο Δημοτικό Σχολείο και στο 94ο Δημοτικό Σχολείο. Αυτά τα σχολεία επιλέχθηκαν, καθώς κρίθηκε πως αυτές οι περιοχές βολεύουν τους μαθητές και δεν θα χρειαστούν μέσο μεταφοράς.

Στη συνεδρίαση πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης, με την πρόεδρο του συλλόγου, Δήμητρα Καμπουράκη, να κάνει λόγο για «απίστευτη απογοήτευση, οργή και άδικη μεταχείριση προς τη σχολική κοινότητα του 12ου δημοτικού».

«Η λύση που βρήκε η διοίκηση, μόνον λύση δεν είναι. Ξεσπιτώνει μικρούς μαθητές, επειδή δεν κάνει το αυτονόητο: Όπως είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή, να γίνουν μικρές επιδιορθώσεις στο υπάρχον κτίριο και να ζητηθεί από την Εκκλησία το κτήριο του παλιού σχολείου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Εντάξει, Σταύρος Καλαφάτης.

Η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη, Ρία Καλφακάκου, είπε πως τα παιδιά του δημοτικού θα πρέπει να παραμείνουν μαζί και την επόμενη χρονιά. «Μία λύση είναι να γίνει μια πρόχειρη επισκευή, ώστε να είναι ασφαλής ο χώρος και να συνεχίσει να λειτουργεί για δύο έτη. Σε αυτό το διάστημα να βρεθεί άλλος υπάρχον χώρος είτε να δημιουργηθεί άλλο σχολείο», σημείωσε η κ. Καλφακάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα