Λήμνος: Η Μύρινα ενδιάμεσος σταθμός της «Ρεγκάτας Φιλίας 2017»

12:56 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λήμνος θα υποδεχθεί την 1η Ιουλίου τα σκάφη και τα πληρώματα του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ρεγκάτα Φιλίας 2017» (Friendship Regatta 2017), που συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και στον οποίο η πόλη της Μύρινας αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό.

Η «Ρεγκάτα Φιλίας 2017», στην οποία συμμετέχουν πέντε χώρες, ανοίγει πανιά την 1η Ιουλίου από τα Λιμενάρια Θάσου και αναμένεται να φθάσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στη Μύρινα

της Λήμνου, από όπου θα αναχωρήσει την 3η Ιουλίου, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Miraggio στις 4 Ιουλίου.

Πρόκειται για έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που έχει στόχο να αποτελέσει ετήσιο θεσμό, στέλνοντας το μήνυμα της συμφιλίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, μια πλεύση ειρήνης στην όμορφη θάλασσα του Αιγαίου, όπου φέτος υπάρχουν συμμετοχές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Ενόψει της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λήμνου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης συγκάλεσε χθες, Τρίτη 6 Ιουνίου, συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο Υπολιμενάρχης, Ανθυποπλοίαρχος Αστέριος Τζίμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Χαράλαμπος Δαλαβίτσος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΛ και του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, κ. Στυλιανός Μαμουζέλος, ο αρχιμουσικός των μουσικών συνόλων του Δήμου Λήμνου κ. Δημήτρης Μαυράκης και ο ιστιοπλόος κ. Αριστείδης Τζάνερος.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα σχετικά με την υποδοχή και φιλοξενία των σκαφών, καθώς και θέματα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πλαισιώσουν τη Ρεγκάτα Φιλίας στο νησί μας, όπως το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Μαυράκης και η παρουσίαση τοπικών προϊόντων από τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου.

Επίσης, κατά την παραμονή της Ρεγκάτας Φιλίας στη Μύρινα, στις 2 Ιουλίου το πρωί θα διεξαχθεί τοπικός αγώνας στον Ρωμέικο Γιαλό.

Το αρχικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1 Ιουλίου:

Άφιξη σκαφών στο παλιό λιμάνι της Μύρινας

2 Ιουλίου:

11:00 Μίνι τοπικός αγώνας στον Ρωμέικο Γιαλό

18:00 Έκθεση Λημνιακών Προϊόντων από τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου

20:00 – Απονομές επάθλων μπροστά στο Δημαρχείο με μουσική βραδιά

3 Ιουλίου:

Αναχώρηση σκαφών για την Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα