Λήμνος: «Αρχαίο Πένταθλο 2016» Διεθνής αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση

13:06 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το «Αρχαίο Πένταθλο Λήμνου 2016» που αναβίωσε φέτος για 2η χρονιά, από τις 7 έως και τις 9 Ιουλίου, έκλεισε την αυλαία του με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας, αφού πρόσφερε μία σειρά από συναρπαστικές εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Λήμνου και τον Αθλητικό Όμιλο «Ηφαιστία», με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ,

διοργάνωσε φέτος τους αγώνες του Αρχαίου Πεντάθλου, όπου συμμετείχαν ομάδες που εκπροσώπησαν τους Δήμους της Τρεμετζίνα και του Λανγκιράνο από την Ιταλία, της Ποζέγκα από τη Σερβία, της Αγιάς Λάρισας, της Λέσβου και φυσικά της Λήμνου από την Ελλάδα.

Στη διεθνή αυτή διοργάνωση επρόκειτο να συμμετάσχει και ομάδα από το Δήμο του Μπελορέτσενσκ της Ρωσίας, που και πέρυσι είχε λάβει μέρος στο Αρχαίο Πένταθλο, αλλά φέτος λόγω κωλύματος δεν κατάφερε να μεταβεί στη Λήμνο.

Νέοι από την Ιταλία, τη Σερβία και την Ελλάδα, ηλικίας 13 έως 16 ετών, είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν στα αθλήματα του ακοντισμού, της δισκοβολίας, της πάλης, του δρόμου 80 μέτρων και του άλματος εις μήκος σε χώρους που συνδέονται με την ιστορία της Λήμνου και να γνωρίσουν τον πολιτισμό αλλά και τις παραδόσεις του νησιού μας, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων και επισκέψεων που πλαισίωσαν τους αγώνες.

Η διοργάνωση άνοιξε την αυλαία της με μία λαμπρή τελετή έναρξης το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου, η οποία περιελάμβανε την παρουσίαση δρώμενου στον αρχαιολογικό χώρο της Προϊστορικής Μύρινας και παρέλαση των ομάδων από τον Ρωμέικο Γιαλό μέχρι το παλιό λιμάνι συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου. Η παρέλαση κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου έγινε η παρουσίαση της διοργάνωσης, μέσα από την προβολή βίντεο και ομιλίες του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και της Διευθύντριας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χαριτίνης Φωτοπούλου.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, πρώτη ημέρα των αγωνισμάτων, οι αθλητές συναγωνίστηκαν στα αθλήματα του ακοντισμού και της δισκοβολίας στην παραλία της Ηφαιστίας, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο. Ακολούθησε γιορτή στον Μούδρο, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης», με παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Δημήτρη Μαυράκη και παραδοσιακά εδέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα