Κομοτηνή:Οι νέοι καλαμποκάδες της Ροδόπης

12:15 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι νέοι αγρότες. Εκτός από την καλλιέργεια του βαμβακιού, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των παραγωγών της Ροδόπης, εκείνοι επέλεξαν να καλλιεργήσουν και καλαμπόκια. «Γλυκά καλαμπόκια για φαγητό» δηλώνει ο Θεόδωρος Μπεχλιβάνης, κάτοικος της Νέας Καλλίστης. Με τον ξάδερφό του Σταύρο, 25 ετών και οι δύο, προσπαθούν να κάνουν και κάτι ακόμη για να ενισχύσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

«Η Ροδόπη είχε παράδοση από παλιά στην καλλιέργεια του καλαμποκιού. Επιλέξαμε ποικιλίες νόστιμες και γλυκές για να μείνει ο κόσμος ευχαριστημένος» εξηγεί ο νεαρός αγρότης

που χρησιμοποιεί με πολύ φειδώ τα φυτοφάρμακα, όταν χρειάζεται, μια που η παραγωγή προορίζεται για τους ανθρώπους.

Καλλιεργεί τέσσερα στρέμματα με καλαμπόκια φαγητού και προωθεί την παραγωγή στα μανάβικα, στους εμπόρους, αλλά και στους πελάτες χωρίς μεσάζοντες. Παρκάρει το μικρό του αγροτικό στους δρόμους της πόλης και πουλά στους περαστικούς. «Δεν αφήνει μεγάλο κέρδος, ένα καλό μεροκάματο σε μας και καλύπτουμε παράλληλα τα έξοδα της καλλιέργειας.» εξηγεί σημειώνοντας ότι το παζλ των καλλιεργειών συμπληρώνει το βαμβάκι και το σιτάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα