Λέσβος: Με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το Θεομήτωρ η διοικήτριά του

14:04 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικό απολογισμό δράσης για τους 15 μήνες προεδρίας της στο ίδρυμα Θεομήτωρ της Αγιάσου κάνει μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Άννα Γουδέλλη καθώς λήγει στις 8 Οκτωβρίου η θητεία του διοικητικού συμβουλίου , αφήνει ωστόσο αιχμές για τη μη επανατοποθέτησή της στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο λόγω αποχώρησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ .

Η πρόεδρος και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Θεομήτωρ

της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχαν τοποθετηθεί από το Υπουργείο Εργασίας τον Ιούνιο του 2015 αρκετό καιρό μετά την παραίτηση του προέδρου και μελών του προηγούμενου συμβουλίου. Στο επταμελές συμβούλιο, ένα άτομο είναι εκπρόσωπος εργαζομένων, ένας εκπρόσωπος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες , αφού πρόκειται για ίδρυμα ανιάτων και πέντε μέλη ορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας.

«Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, όπως είπε η κυρία Γουδέλλη, σε τρεις μήνες ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και οι εργασίες για την μετεγκατάσταση των 71ενός τροφίμων στον νέο ανακαινισμένο χώρο ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα το απερχόμενο συμβούλιο συνέβαλε σε πολλές άλλες δράσεις που έχουν θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στο ίδρυμα αλλά και στο χωριό της Αγιάσσου όπως στην αντικατάσταση αντλιών νερού με αποτέλεσμα να λυθεί και πρόβλημα με την υδροδότηση στο χωριό».

Για τη μονάδα ασυνόδευτων ανηλίκων

Όσον αφορά τη δημιουργία μονάδας ασυνόδευτων ανηλίκων στις δομές του ιδρύματος, όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια, το υπουργείο εργασίας ζήτησε την παραχώρηση του δεύτερου κτιρίου για να καλύψει τις ανάγκες αυτές , αφού αναγνωρίζουν όλοι ότι δεν πρέπει να βρίσκονται τα παιδιά αυτά , στο χοτ σποτ της Μόριας . Η κυρία Γουδέλη διευκρίνισε ότι η ίδια δεν ήταν αντίθετη με τη λειτουργία της δομής αλλά με την παραχώρηση δημοσίου κτιρίου σε ΜΚΟ και συγκεκριμένα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που σε συνεργασία με την Ηλιαχτίδα θα δημιουργούσαν τη μονάδα. Η απόφαση όμως για μη παραχώρηση ήταν ομόφωνη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο τα προβλήματα ήταν πολλά αφού το κτίριο είναι σε κακή κατάσταση και τα χρήματα που διέθετε το αρμόδιο υπουργείο εργασίας (20.000 ευρώ) , δεν ήταν ικανά να προσφέρουν ασφάλεια στη φιλοξενία παιδιών.

Βολές στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο η κυρία Γουδέλλη μαζεύοντας τα προσωπικά της αντικείμενα , και τακτοποιώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για να αποχωρήσει στις 8 του μήνα από το ίδρυμα, ημερομηνία που λήγει η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, αποδίδει τη μη επανατοποθέτησή της στο νέο ΔΣ ούτε σαν μέλος , στο γεγονός ότι αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και όπως η ίδια ανέφερε «η ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε την απομάκρυνσή της».

Από την πλευρά της η Εριφύλη Χιωτέλλη από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μιλώντας στο σταθμό μας ότι ¨΄όπως η τοποθέτησή της στο Διοικητικό συμβούλιο ήταν πρόταση της Νομαρχιακής έτσι και η παραμονή της κυρίας Γουδέλλη παρά την απομάκρυνσή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εισήγηση της Νομαρχιακής επιτροπής. Για το νέο συμβούλιο η διαδικασία είναι η ίδια, ρωτήθηκε και η τοπική κοινωνία που προέταξε άτομα από τον τοπικό κοινωνικό ιστό. Σε κάθε περίπτωση όμως η επιλογή των προσώπων του νέου ΔΣ του ιδρύματος είναι απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και η πρότασή μας είναι γνωμοδοτική».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα