Λέσβος: Η ανέγερση νέου κτιρίου αποτελεί προτεραιότητα για τη στέγαση του μουσικού σχολείου

09:12 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διέξοδο στα προβλήματα στέγασης του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης αλλά και της συγκατοίκησής του με το 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης , επιχείρησε να δώσει η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τη συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας του διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης , του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των

διευθυντών των δύο σχολείων. Από τον Σπύρο Γαληνό διατυπώθηκε ο σταθερός στόχος του δήμου που είναι η εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση νέου σχολείου αλλά θα πρέπει μέχρι το Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά να έχουν ληφθεί αποφάσεις και δρομολογηθούν λύσεις για τη στέγαση του μουσικού σχολείου.

«Πάμε να δώσουμε μια δίκαιη λύση, είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Κατσαβέλης. Πρώτα απ όλα μια επιτροπή θα εξετάσει τη λύση του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα ενώ θα διευκρινιστεί από το υπουργείο εργασίας ποιοι είναι οι διαθέσιμοι χώροι. Παράλληλα εξετάζονται κι άλλες προτάσεις για την εξεύρεση χώρων όπως η τοποθέτηση αιθουσών-κοντέινερ σε κατάλληλες θέσεις ή ακόμα και η αναζήτηση όμορων κτιρίων. Όλοι θέλουν να δοθεί λύση για το καλό όλων των σχολείων».

Το μουσικό σχολείο τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των μαθητών με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να δημιουργούνται δύο τμήματα στην Ά τάξη του γυμνασίου αλλά ταυτόχρονα να ασφυκτιά στους χώρους που του έχουν δοθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου κ. Δαλδαράς τόνισε ότι «πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ανέγερση νέου κτιρίου, μετά από 23 χρόνια συνεχόμενης ανοδικής πορείας του σχολείου μας το δικαιούται. Επιπλέον το 2ο τμήμα του σχολείου μας λειτούργησε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Παιδείας και τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η λειτουργία ή μη δεύτερου τμήματος θα κριθεί από τις αιτήσεις των παιδιών. Ευθύνη του Δήμου είναι να βρει χώρους για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών».

Μιλώντας για το θέμα αυτό στο σταθμό μας ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Καπιωτάς τόνισε ότι «δεν αποφασίζουμε εμείς για τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στο μουσικό σχολείο αλλά καλλιτεχνική επιτροπή από το Υπουργείο Παιδείας, κατατίθενται τα αιτήματα και λαμβάνονται οι αποφάσεις. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και με διάθεση τόσο του δήμου όσο και των υπολοίπων να βρεθούν λύσεις».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα