Λ. Γρηγοράκος: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη ρήξη με τους δανειστές» (audio)

19:30 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν πρέπει να ζητήσουμε ούτε το καλύτερο, ούτε το χειρότερο, αλλά μια λύση που να ικανοποιεί όσο το δυνατόν και τους δύο» επεσήμανε, αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη. Χαρακτήρισε, μάλιστα, αναγκαίο αυτό το «άλμα» για τη χώρα ώστε

να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση.

Υπογράμμισε ότι προέχει να κλείσει η διαπραγμάτευση χωρίς απώλειες για την Ελλάδα. «Με ενδιαφέρει η χώρα. Δε θέλω να ξαναζήσει το 2015» ανέφερε και εκτίμησε πως δε θα είναι καλύτερη εξέλιξη αν το ΔΝΤ βγει από το πρόγραμμα και την υπόθεση αναλάβουν η Γερμανία και η Ευρώπη .

«Η Ελλάδα δε χρειάζεται άλλη ρήξη με τους δανειστές» σημείωσε και συνέστησε, «όσο μπορούμε, χωρίς να μειωθεί η αξιοπρέπειά μας και η αξιοπιστία της κυβέρνησης», να πείσουμε τους δανειστές ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Για την ανασύσταση του μεταρρυθμιστικού κεντρώου χώρου, τόνισε ότι πρέπει «να σταματήσει η ιδιοτέλεια κάποιων που νομίζουν ότι ηγούνται αυτού του χώρου». Τον οριοθέτησε λέγοντας ότι μπορεί να περιλαμβάνει ένα κομμάτι της ΝΔ κι ένα του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί να είναι και ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι μόνο ΠΑΣΟΚ» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι απαιτείται αυτοκριτική ώστε να προχωρήσουν σε κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι εξέφραζαν στο παρελθόν. «Οι σύντροφοί μου δεν το συμμερίζονται αλλά θα τους εξαναγκάσει η ίδια η κοινωνία και οι δημοσκοπήσεις» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα