Κρήτη: Στο Ηράκλειο στελέχη του EuroAsia Interconnector, που ετοιμάζουν το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλώδιο στον κόσμο

09:48 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κρήτη βρίσκονται σύμφωνα με δημοσίευμα του cretalive.gr, στελέχη του EuroAsia Interconnector, που ετοιμάζουν το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλώδιο στον κόσμο συνδέοντας το Ισραήλ, την Κύπρο και την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα και την Ευρωπη.

Το κλιμάκι του EuroAsia Interconnector προετοιμάζει το έδαφος για να κλείσει το κεφάλαιο “Κρήτη” με τον καλύτερο τρόπο λίγο πριν (στις 22 Ιουλίου) κατατεθούν οι οριστικές μελέτες στη ΡΑΕ με ορίζοντα το 2017 οπότε και θα ποντιστεί το καλώδιο μεταξύ Κρήτης και Αττικής. Στην Κρήτη το κλιμάκιο αυτό (με επικεφαλής τον κ.Θεοφάνους) έχει στενή συνεργασία με κορυφαίους παράγοντες των ελληνικών υπηρεσιών- όπως ο κ. Θαλασσινάκης που ξέρει όσο λίγοι το ενεργειακό του νησιού- και καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Είχαν μάλιστα , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συναντήσεις τόσο με την περιφέρεια Κρήτης, την αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη όσο και άλλα στελέχη που ασχολούνται με το θέμα.


Το καλώδιο

Θυμίζουμε ότι το έργο αφορά το υποθαλάσσιο 600 kV DC καλώδιο για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων Ισραήλ – Κύπρου-ΚρήτηςΕλλάδας, το οποίο θα έχει μεταφορική ικανότητα 2000 MW και συνολικό μήκος περίπου 820 ναυτικών μιλίων, δηλαδή περίπου 1518 km.

Ειδικότερα θα περιλαμβάνει τρεις διασυνδέσεις ως εξής:

– 329 χλμ μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου
– 879 χλμ μεταξύ Κύπρου και Κρήτης
– 310 χλμ μεταξύ Κρήτης και Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα