Κρήτη: Τετραήμερο πολιτισμού «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

20:13 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Κρήτης ο πολιτιστικός σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου πραγματοποιεί το τετραήμερο πολιτισμού με τίτλο «Οι Μουσικές της Κρήτης», η μεγάλη συνάντηση, στο χώρο της Κρητικής μουσικής, από 11 έως 14 Ιουλίου.

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται καθημερινά από συνεδριακές ενότητες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, στη Λεωφόρο Πλαστήρα (18:00 έως 21:00) και το μουσικό πρόγραμμα στην Πύλη Βηθλεέμ, Λεωφόρος Πλαστήρα (21:30 έως 00:30).
Είκοσι επτά ομιλητές θα παρουσιάσουν ιστορικά, ανθρωπολογικά, κοινωνιολογικά και μουσικολογικά θέματα με κεντρικό άξονα την κρητική μουσική, ενώ περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες θα αποδώσουν ξεχασμένους, αλλά και δημοφιλείς σκοπούς και τραγούδια, από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία.
Σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Γωνιών Μαλεβιζίου παρουσίασαν το τετραήμερο των εκδηλώσεων που έχουν τις εξής θεματικές ενότητες:

-τραγούδια του γάμου, ριζίτικα, νανουρίσματα, ιστορικά τραγούδια κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα