Ρ. Καραλαριώτου: «Ανταλλαγή εκτάσεων προς όφελος της πόλης και της αγροτικής αναπτυξης»

18:42 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της καλλιέργειας και της σποροπαραγωγής σε συνδυασμό με το ερευνητικό και επιστημονικό έργο που γίνεται στις εκτάσεις του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, βόρεια της Θεοφράστου, από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών αναφέρθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ινστιτούτο.

Η κ. Καραλαριώτου αφού άκουσε προσεκτικά τις απόψεις , προτάσεις και ανησυχίες των εργαζομένων, και την ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου

κ. Τσαντήλα ανέφερε τα εξής: «Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών παράγει σημαντικό επιστημονικό κα ερευνητικό έργο, στον τομέα της σποροπαραγωγής των κτηνοτροφικών φυτών και οσπρίων που παράγονται στην Ελλάδα . Ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» στηλιτεύουμε την περίεργη… βιασύνη με την οποία η δημοτική αρχή σπεύδει να ολοκληρώσει την παραχώρηση των 220 στρεμμάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στο δήμο Λαρισαίων και η οποία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραχώρησης, μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Καλογιάννη.
Η παράταξη μας ,στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου 2016 , που λήφθηκε η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα , πρέπει να τονίσουμε ότι απουσίαζε καθώς αποχώρησε διαμαρτυρόμενη . Συνεπώς την ,ομόφωνη απόφαση για το θέμα , τη συζήτησαν και την έλαβαν μόνο τρεις δημοτικές παρατάξεις (τρεις απουσίαζαν).
Keywords
Τυχαία Θέματα