Κοζάνη: Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

09:54 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη λειτουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη 7/3/2017 στη Θεσσαλονίκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες, τους προέδρους των τεσσάρων επιμελητηρίων και άλλους εκπροσώπους της περιοχής.

To Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

(ΤΑΔΥΜ) αποτελεί καινοτομία στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, ξεκινά ως ένα «πείραμα», που εφόσον αποδειχθεί επιτυχημένο θα επεκταθεί και σε άλλες Περιφέρειες. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ταμείο αποτελεί επίσης μια πρόκληση για ένα επιτυχημένο μοντέλο στήριξης της περιφερειακής ανάπτυξης μέσω των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το Ταμείο αποτυπώνει τη στρατηγική της περιφέρειας στα θέματα στήριξης του ιδιωτικού τομέα, απαντώντας στα προβλήματα ρευστότητας, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, συνδυάζοντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Το Ταμείο θα εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αύξηση των πόρων.

«Είναι μια ευθύνη που ανέλαβε η περιφέρεια με τα Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πρέπει να ενισχυθεί και να πάρει υπεραξία» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος Μαρτίου 2017, με αρχικό κεφάλαιο 10 εκατομμύρια ευρώ και με στόχο να διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση. Στο αρχικό κεφάλαιο θα συμβάλουν με 5 εκατομμύρια ευρώ το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και με επίσης 5 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα ΕΒΕ.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν στο πρωθυπουργό και άλλα αναπτυξιακά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας με έμφαση στην ενέργεια, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τις υποδομές, τα οποία θα αποτελέσουν και ατζέντα της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα