Κοζάνη: Με μηνύματα ενότητας και κοινού σχεδιασμού η 32η Έμπορο-Βιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση

13:51 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στέλνοντας το μήνυμα της συνεργασίας και της συλλογικότητας με πρωτοβουλίες που θα ληφθούν με συγκεκριμένο σχεδιασμό σ ένα κοινό τραπέζι διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και της Αυτοδιοίκησης ώστε να δοθούν τα εχέγγυα που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής σ ένα ασφαλές περιβάλλον, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 32ης Εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης από τον πρόξενο της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταιβάν) Mr Sherman S. Kwo ( ΣΕΡΜΑΝ ΚΒΟ).

Στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια των χαιρετισμών τους τόσο ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Γιώργος Ευρενιάδης, όσο και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με οργανωμένες κινήσεις θα μπορέσει να ανασάνει ο επιχειρηματικός κόσμος ενώ ευχαρίστησαν τους εκθέτες για την συμμετοχή τους στην έκθεση. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης στάθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες που γίνονται με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα βοηθήσουν αλλά και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενότητας και στρατηγικού σχεδιασμού. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινού σχεδιασμού αλλά και στην συνεργασία με την Ταϊβάν, όπου ξεκίνησε η συνεργασία με τους παραγωγούς αρωματικών φυτών εκφράζοντας την ελπίδα του και την αισιοδοξία ότι μπορούν να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά αποτελέσματα της περιοχής προς όφελος της επιχειρηματικότητας.

Η έκθεση θα λειτουργεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με τη συμμετοχή 130 εκθετών και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 5-30 έως τις 10.30 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10.30 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ. Εν τω μεταξύ καθημερινά πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις. Σήμερα Πέμπτη 22/09 στις 7 το απόγευμα , θα γίνει η «Παρουσίαση της κλαδικής μελέτης για την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με Διοργανωτές : Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ΕΒΕ Κοζάνης & Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 8 το βράδυ συναντήσεις μεταξύ τοπικών επιχειρηματιών με τον εμπορικό ακόλουθο της Ταϊβάν στην «Αίθουσα Τύπου».

Εν τω μεταξύ στα χθεσινά εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της μοτοσικλέτας που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών με την οποία θα συμμετέχουν μάλιστα σε διεθνή διαγωνισμό που θα λάβει χώρα την επόμενη βδομάδα στην Ισπανία.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη -Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα