Κοζάνη: Μ. Μπόλαρης: Σχέδιο για την ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου

13:40 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η δημιουργία σχεδίου συνεργιών αλλά και η εκπόνηση μιας νέας στρατηγικής στην διαχείριση του νερού είναι τα κομβικά σημεία που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αναπτυξιακό ψηφιδωτό στο οποίο κάθε ψηφίδα θα καταβάλει μια παραγωγική προσπάθεια».

Αυτό τόνισε μιλώντας χθες στο συνέδριο για την ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης. Υπογράμμισε πως χρειάζεται μια νέα προσέγγιση και έναν άλλο δρόμο ο οποίος θα αποτελέσει και την νέα

παραγωγική διαδικασία στην οποία δεν θα συμμετάσχουν μόνο νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά το σύνολο των «πολυτελών» δυνάμεων που είναι το επιστημονικό μας προσωπικό.

Απαιτείται γι αυτό όμως όπως διευκρίνισε, θετική προσέγγιση και θετικό λογισμό καθώς στο δημόσιο λόγο επικρατεί καταστροφολογία που δεν βγάζει πουθενά.

Ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην σχέση χρηματοδοτήσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης στάθηκε στην δημιουργία νομικού πλαισίου για την λίμνη Πολυφύτου καθώς και στην ολοκλήρωση της μελέτης σε ένα περίπου χρόνο που θα αφορά το αρδευτικό της βόρειας ζώνης Πολυφύτου. Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης και διοργανωτής της ημερίδας, Θέμις Μουμουλίδης μίλησε για την έναρξη μιας προσπάθειας που στη συνέχεια θα εξειδικευθεί ανά περιοχή και προϊόν, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά και οι πολίτες της παραλίμνιας και όχι μόνο περιοχής, ενώ στην περαιτέρω ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων στάθηκαν οι δήμαρχοι Κοζάνης και Σερβίων-Βελβεντού.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα