Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη

13:05 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης και όπλα.

Κατά την διάρκεια του Ιουνίου -Ιουλίου , τα μέλη της εισήγαγαν στη χώρα μας από την Αλβανία 48 κιλά κάνναβης , ένα όπλο τύπου kalashnikov και μία χειροβομβίδα.

Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση οκτώ ατόμων, ηλικίας 24 έως 51 χρόνων, τα οποία υπό την καθοδήγηση του 33χρονου ‘αρχηγού’ της συνέστησαν δομημένη οργάνωση με διαρκή δράση και συγκεκριμένους

ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και όπλων.

Ο 33χρονος ‘αρχηγός‘ της οργάνωσης από την Αλβανία είχε αποδράσει στις 17 Μαΐου από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης . Έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τρία μέλη της οργάνωσης στην Πτολεμαΐδα και στη Θεσσαλονίκη κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Σε συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχές συνελήφθησαν τον Αύγουστο στην Αλβανία και βρέθηκαν να κατέχουν τρία πολεμικά τυφέκια τύπου kalashnikov, ένα πιστόλι, 318 φυσίγγια και 3,300 γρ. κάνναβης.

Τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί και άλλα τέσσερα μέλη έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. Σχηματίζεται δικογραφία από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα