Κοζάνη: Λίμνη Πολυφύτου: Νέα συνάντηση στα Σέρβια, με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη.

12:08 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα συνάντηση για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Λίμνης Πολυφύτου, πραγματοποιήθηκε χθες στα Σέρβια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης. Η εκπόνηση –κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου για τη λίμνη και την παραλίμνια περιοχή είναι μονόδρομος και θα προσδώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική στην οικονομία της περιοχής επανέλαβε ο κ. Μουμουλίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διατυπώθηκε

η πρόταση ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την πλευρά των τοπικών κοινοτήτων και των δύο δημοτικών αρχών, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της κοινής προσπάθειας.

Συζητήθηκε η εξεύρεση τρόπων ανάδειξης αλλά και προβολής των πλεονεκτημάτων της λίμνης, καθώς και η αναζήτηση και προσδιορισμός χώρου για την πραγματοποίηση το καλοκαίρι μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος με στόχο την προβολή της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής στο πανελλήνιο. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη αποτελεί, η πρωτοβουλία των παρισταμένων προέδρων τοπικών συμβουλίων, να αναλάβουν από κοινού δράση, με αφετηρία τη σύσταση επιτροπής με όλους τους προέδρους των παραλίμνιων τοπικών Κοινοτήτων, η οποία θα συγκληθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η απόφαση των προέδρων των Τ.Κ., βρήκε την πλήρη αποδοχή των εκπροσώπων του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να αναλάβουν παράλληλες πρωτοβουλίες συντονισμού και προώθησης του αιτήματος ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της λίμνης.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα