Κοζάνη: Η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο υπαίθριο θέατρο

15:08 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Φιλιώ Χαϊδεμένου», θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης, στις 9.30 το βράδυ.

Η παράσταση όπου παρουσιάζει την σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, που έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις

προσωπικές της μαρτυρίες.

Την εμβληματική μορφή της Μικράς Ασίας, που έφυγε από την ζωή 108, ετών υποδύεται, με μοναδικό τρόπο η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη που συγκλονίζει με την ερμηνεία της. Μαζί της ο Ζαχαρίας Καρούνης, τέσσερις εξαίρετοι ηθοποιοί η Μαίρη Σαουσοπούλου, ο Δημήτρης Kαραβιώτης, ο Γιώργος Φλωράτος και δυο σολίστες μουσικοί.

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η πρωταγωνίστρια της παράστασης κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη, καθώς και ο Ζαχαρίας Καρούνης, έκαναν λόγο για ένα ταξίδι στην ιστορία, στην μνήμη και στην τραγικότητα της προσφυγιάς που συνεχίζεται μέχρι της μέρες μας. Η συγκίνηση είναι το χαρακτηριστικό της παράστασης και η θερμή υποδοχή του θεατρόφιλου κοινού σε κάθε σημείο της Ελλάδας, όπου παρουσιάζεται καθώς η περιοδεία συνεχίζεται, σημείωσε ακόμα η κ. Μπεμπεδέλη. Η ηθοποιός περιγράφοντας την Φιλιώ Χαϊδεμένου, υπογράμμισε ότι πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Συντελεστές παράστασης

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή Άνδρη Θεοδώτου, σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου και σκηνικά – κοστούμια Άγγελου Αγγελή.
Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Γιώργος Φλωράτος
Μουσική-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Μουσική Διδασκαλία: Χαρά Κεφαλά
Πρωτότυπα τραγούδια – Στίχοι: Χρ. Γ. Παπαδόπουλος
Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης
Σαντούρι: Ιωάννα Ρήγα
Κρουστά: Κωνσταντίνος Καλατζής
Σχεδιασμός – φώτα: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Πάστρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Ζωγραφόπουλος
Video: Γιάννης Καρούνης
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα